Telegram üzerinden organize dolandırıcılık: 13 şüpheli 4 milyon lira için gözaltına alındı

Samsun merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda Telegram ve sahte kimliklerle 4.078.172 TL dolandırıldığı belirlenen 13 şüpheli gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 06.11.2026 11:32
Güncelleme Tarihi: 06.11.2026 11:32

Telegram üzerinden organize dolandırıcılık: 13 şüpheli 4 milyon lira için gözaltına alındı

Operasyonun kapsamı:

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri üç ayrı nitelikli dolandırıcılık dosyası kapsamında teknik ve fiziki takip yaptı. Yapılan çalışmalar sonucu Samsun merkezli olarak İzmir, Kocaeli, İstanbul, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Düzce ve Şırnak illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

uygulanan yöntemler ve tutarlar:

Soruşturmalarda farklı yöntemlerle gerçekleştirilen dolandırıcılıklar tespit edildi. Bir dosyada, Telegram üzerinden kurulan bir gruba katılan bir vatandaşın yüksek kazanç vaadiyle 2.867.172 TL dolandırıldığı ve bu tutarın farklı banka hesapları üzerinden kripto varlıklara aktarıldığı belirlendi.

İkinci dosyada kendilerini kamu yöneticisi olarak tanıtan şüphelilerin, Samsun Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin isimlerini kullanarak bir kişiyi 720.000 TL dolandırdığı saptandı. Üçüncü soruşturmada ise kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan şüpheliler, uygun kredi verme vaadiyle bir vatandaşı 491.000 TL mağdur etti.

gözaltılar ve adli süreç:

Eş zamanlı operasyonlarda toplam 13 şüpheli yakalandı ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler Samsun Adliyesine sevk edildi. Soruşturmalar, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde devam ediyor.

SAMSUN MERKEZLİ 9 İLDE DÜZENLENEN DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA, TOPLAM 4 MİLYON 78 BİN 172 TL'LİK...

SAMSUN MERKEZLİ 9 İLDE DÜZENLENEN DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA, TOPLAM 4 MİLYON 78 BİN 172 TL'LİK DOLANDIRICILIK OLAYINA KARIŞTIKLARI TESPİT EDİLEN 13 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!