Bist 100
10.208,65 1%
DOLAR
32,43 0,13%
EURO
34,84 0,05%
ALTIN
2.387,56 0,11%

Telefon hattı Türk Telekom olanlar dikkat! Başvuran parasını geri alacak

Türk Telekom, hat sahiplerine özel bir kampanya düzenliyor. Eğer siz de Türk Telekom müşterisiyseniz, para iadesi fırsatını kaçırmayın! İşte kampanyaya dair tüm detaylar...

Yayın Tarihi: 19.04.2024 21:05
Güncelleme Tarihi: 19.04.2024 21:05

Telefon hattı Türk Telekom olanlar dikkat! Başvuran parasını geri alacak

Mobil telefon kullanıcıları için dikkat çekici bir haber var: Son yapılan açıklamaya göre, mobil hattını değiştirenler veya hattında bakiye unutanlar için para iadesi olanağı sağlanıyor. Bu bilgilendirme, tüm mobil telefon sahiplerine yönelik yapıldı. İşte, para iadesi talebinde bulunmak isteyenlerin bilmesi gereken ayrıntılar…

para iadesi

TURKCELL’DEN MÜŞTERİLERİNE ÖZEL İADE DUYURUSU 

Türkiye’nin önde gelen mobil iletişim şirketlerinden Turkcell, abonelerine yönelik kritik bir bildiri yayınladı. 

Turkcell aboneleri, hizmetlerini sonlandırdıktan sonra hesaplarında unutulan bakiyeleri iki yıl boyunca Alacak Sorgulama / TL İade Talep sayfasından kontrol edebilecek ve iade talebinde bulunabilecekler. İade işlemleri için başvuruların ardından on beş gün içinde ödemelerin yapılacağı açıklandı. 

Ayrıca, Turkcell, aboneler adına ödenen yıllık telsiz kullanım harçlarının kalan ödemelerini de hesaplarından düşeceğini duyurdu.

VODAFONE VE TÜRK TELEKOM’DAN BENZER HAKLAR 

Turkcell’in bu adımının yanı sıra, Vodafone ve Türk Telekom da benzer hakları müşterilerine sundu. Vodafone, hizmetini iptal eden faturasız kullanıcılarına hesaplarında kalan paraları geri alma imkanı tanıdığını ilan etti. 

İptalden itibaren iki yıl içinde yapılan başvurulara geri ödeme yapılacağı, başvuru yapmayan kullanıcıların bakiyelerinin ise yirmi dört ay boyunca saklanacağı ve kullanıcıların hizmetlerini Vodafone’a yeniden aktarmaları durumunda bakiyelerinin otomatik olarak hesaplarına aktarılacağı belirtildi.

ZAMAN SINIRLAMASI VE İADE SÜREÇLERİ

Mobil hat kullanıcıları için geriye dönük zamanaşımı kuralları gereğince, yalnızca son 24 ay içindeki bakiyelerin iadesi mümkün olacak. Bu sebeple, hattını değiştiren veya hesaplarında unutulan bakiyesi bulunan kullanıcıların, belirtilen süre zarfında iade talebinde bulunmaları gerekiyor. 

Belirtilen süre içinde yapılan başvuruların, 15 gün içerisinde geri ödeme işlemine tabi tutulacağı bildirildi.