Tekkeköy'de Emre Altıok'un mezarı ziyaret edildi
Azerbaycan-Gürcistan sınırında 11 Kasım'da düşen C-130 kazasında şehit olan astsubayın kabri başında anma
11 Kasım tarihinde Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait C130 askeri kargo uçağında şehit olan Samsunlu Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş Emre Altıok'un mezarı, Tekkeköy Ovabaşı Mezarlığı'nda sık sık ziyaret ediliyor.
14 Kasım Cuma günü Samsun'un Tekkeköy ilçesinde düzenlenen askeri törenle defnedilen Altıok'un kabrini ziyaret edenler arasında, 33 yıl önce şehit olan Samsunlu Astsubay İlhan Hamlı'nın ağabeyi Ayhan Hamlı da yer aldı. Hamlı, kabirde Fatiha okuyup toprağa dokunarak duygu dolu anlar yaşadı.
Defin töreninin yapıldığı gün ve ziyaret anı notlarında, Hamlı'nın duyguları şu sözlerle aktarıldı:
Allah hiç kimseye evlat ve kardeş acısı yaşatmasın. Bu acının en tarifsizi şehit acısıdır. 33 yıl önce birebir yaşadığımız şehit acısı yüreğimizde aynı sıcaklığıyla devam ediyor. Şehitlerimizi unutmayalım, onlara vefa borcumuz var. Şehitlerimizi unutur veya unutturursak, onlara ihanet edersek kanımız kurusun. Bütün şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Şehitlerimiz her zamankinden daha çok vefaya ihtiyaç duyuyor.
Tekkeköy Ovabaşı Mezarlığı'ndaki mezarın ziyaretleriyle, yakınları ve vatandaşlar şehide saygı gösterilerini sürdürüyor.
SAMSUN’UN TEKKEKÖY İLÇESİNDE 14 KASIM CUMA GÜNÜ DÜZENLENEN ASKERİ TÖRENLE DEFNEDİLEN EMRE ALTIOK’UN KABRİNDE AYHAN HAMLI, ŞEHİDE FATİHA OKUYARAK DUA ETTİ. ZİYARET SIRASINDA HAMLI, TOPRAĞA DOKUNARAK DUYGULARINI İFADE ETTİ.