Tekke: hazırlık maçlarında sonuç değil uyum arıyoruz

Fatih Tekke, Eintracht Frankfurt maçı sonrası skorun öncelik olmadığını; yeni oyuncuların adaptasyonu, savunma organizasyonu ve sakatlıksız çalışma hedeflerinin öne çıktığını söyledi.

Yayın Tarihi: 26.07.2026 21:35
Güncelleme Tarihi: 26.07.2026 21:35

Tekke: hazırlık maçlarında sonuç değil uyum arıyoruz

Hazırlık maçı değerlendirmesi:

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Avusturya kampında oynanan Eintracht Frankfurt karşılaşmasının ardından sonucun kendileri için belirleyici olmadığını ifade etti. Takımın yeni transferlerle çalıştığını, fiziksel durum ve sakatlıktan uzak kalmanın öncelikli hedefler olduğunu vurgulayan Tekke, kamp programında önümüzde üç hazırlık maçı daha bulunduğunu hatırlattı.

Savunma organizasyonuna vurgu:

Geçen sezon yaşanan yerleşik savunma problemlerine dikkat çeken Tekke, bu sezon üç kulvarda mücadele edecekleri için ikinci bölge savunmasını güçlendirmenin şart olduğunu söyledi. Rakibin belirli bölgelerden baskı kurmasını kurgulayarak savunma organizasyonunu test ettiklerini belirten teknik adam, oyuncuların hem topa sahipken hem de savunma esnasında birbirine yardım etme alışkanlığı kazanmasının gerektiğini ifade etti. İki farklı kadroyla sahaya çıkan isimlerin bu anlamda beklentileri karşıladığını aktardı.

Oyun gelişimi ve plan:

Tekke, ilk yarıda topa sahip olma konusunda isteneni tam olarak sahaya yansıtamadıklarını ancak ikinci yarıda daha cesur bir görüntü ortaya koyduklarını söyledi. Oyuncularına top kaybetmekten ya da gol yemekten çekinmemelerini ilettiklerini belirten Tekke, Trabzonspor gibi bir takımın baskıyı kırıp oyunu oynayabilmesi gerektiğini vurguladı. Hazırlık sürecinde oyunun aşama aşama geliştirileceğini, şu an sahaya yansıyan oyununun yaklaşık yüzde 30 olduğunu ve her maçta yeni parçalar ekleyerek ilerleyeceklerini dile getirdi. Ayrıca rotasyonu artıracaklarını ve belirli bölümlerde ön alan baskısını yükselteceklerini ekledi. Maçta 3-0'lık skorun yanı sıra penaltı dışında iki şanssız gol yediklerini, buna rağmen oynayan tüm oyunculardan memnun olduğunu söyledi.

TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ FATİH TEKKE, EİNTRACHT FRANKFURT'A 3-0 KAYBEDİLEN HAZIRLIK MAÇININ...

TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ FATİH TEKKE, EİNTRACHT FRANKFURT'A 3-0 KAYBEDİLEN HAZIRLIK MAÇININ ARDINDAN SONUCUN KENDİLERİ İÇİN ÖN PLANDA OLMADIĞINI BELİRTEREK, "SKORDAN TAMAMEN BAĞIMSIZ. BUGÜN OYNAYAN OYUNCULARIMIN TAMAMINDAN GAYET MEMNUNUM" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!