Tekirdağlı balıkçıdan müjde: palamut ve yavru bolluğu yeni sezona umut verdi

Tekirdağ’da ağlarını onaran balıkçılar, Karadeniz’den yükselen palamut hareketliliği ve kıyılarda görülen yavru bolluğunun yeni sezonu bereketli kılacağına inanıyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2026 12:23
Güncelleme Tarihi: 30.07.2026 12:27

Tekirdağlı balıkçıdan müjde: palamut ve yavru bolluğu yeni sezona umut verdi

Tekirdağ'da sezon hazırlıkları hızlandı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde balıkçılar, yeni av sezonu öncesi teknelerin bakımını yapıp ağlarını onarıyor. Teknelerin elden geçirilmesi ve ağ tamiratı, hem ekiplerin güvenliği hem de verimli av için öncelikli işler arasında yer alıyor. Tayfaların ve mevsime uygun ekipmanların teminiyle birlikte denize hızlı başlangıç hedefleniyor.

Karadeniz'den gelen palamut haberleri umut verdi:

Karadeniz kıyılarından gelen palamut hareketliliği haberleri, bölge balıkçılarının beklentilerini yükseltti. Yapılan gözlemlerde palamut başta olmak üzere denizde farklı türlerin yavrularına rastlanması, yeni sezonun çalışma koşullarını ve av verimini olumlu etkileyeceği kanaatini güçlendiriyor. Balıkçılar, Ordu ve Bartın gibi bölgelerden gelen tayfalarla sezonu karşılamaya hazırlanıyor.

Tecrübeli balıkçıdan değerlendirme:

İdris Şeremet, 1985'te başladığı balıkçılık yaşamında yaklaşık 40 yıllık deneyime sahip olduğunu belirterek, bu yıl denizdeki zenginliğin ilk kez bu kadar belirgin olduğunu söyledi. Şeremet, 'Bu sene çok umutluyuz, çok heyecanlıyız. Çünkü palamut müjdesi aldık' diyerek beklentilerini dile getirdi. Bölgedeki tecrübeye dayalı gözlemler, önceki yıllara kıyasla balık varlığında artış işaretleri taşıyor.

Şeremet ayrıca, 'Sadece palamut da değil, denizde bu yasak dönemde bile çapariyle çıkan arkadaşlarımız oluyor. Onlara bakınca da denizde her tür yavrunu görebiliyorsunuz' ifadeleriyle yavru bolluğuna vurgu yaptı. Gözlemler arasında sardalya, hamsi ve hatta köpek balığı yavrularının da görüldüğü not ediliyor.

Geleneksel işaretler ve modern araçlar bir arada:

Büyüklerden aktarılan işaretler de bu yılki beklentiyle örtüşüyor. Şeremet, 'Ayva çok olunca balıkçılık çok olur' atasözünün bu yılki duruma uyduğunu söylerken, teknolojik gelişmelerin de avı kolaylaştırdığını belirtti. Balıkçılar, sonar ve diğer cihazlar sayesinde balık yoğunluğunu daha hızlı tespit edebiliyor; ancak Şeremet'in vurguladığı gibi en önemli dilek kazaların yaşanmaması yönünde.

Yeni sezonun başlamasıyla birlikte Tekirdağlı balıkçılar teknelerini denize indirip ağlarını atmaya hazır hale gelecek. Bölge halkı ve balıkçılar, hem ekonomik getiri hem de denizde gözlenen canlılık açısından sezonun bol ve bereketli geçmesini umut ediyor.

TEKİRDAĞ’DA BALIKÇILAR, AĞLARINI ONARARAK YENİ AV SEZONUNA HAZIRLANIYOR.

TEKİRDAĞ’DA BALIKÇILAR, AĞLARINI ONARARAK YENİ AV SEZONUNA HAZIRLANIYOR.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.