Tekirdağ'da 'Yeşil Miras Yürüyüşü' Dünya Temizlik Günü kapsamında gerçekleştirildi
Tekirdağ'da Dünya Temizlik Günü kapsamında düzenlenen 'Yeşil Miras Yürüyüşü', çevre bilincini artırma amacıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrenciler ve vatandaşlar bir araya gelerek kısa bir yürüyüş ve çevre temizliği çalışması yaptı.
Etkinlik detayları
Etkinlik, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlendi. Katılımcılar Yelken Spor Kulübü önünde buluşup, bando eşliğinde sahil dolgu alana kadar yürüdü.
Yürüyüş sırasında bir kişinin taşıdığı fidan, daha sonra öğrenciler tarafından teslim alınarak toprakla buluşturuldu. Ardından öğrenciler sahilde kapsamlı bir çevre temizliği gerçekleştirdi.
Gün boyunca, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantlarda çevre temizliğine dikkati çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Yetkililerin değerlendirmesi
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arzu Çebi Topçu, etkinliğin farkındalık oluşturma amacını taşıdığını belirtti. Topçu, öğrencilerin fidan dikip çevre temizliği yapmasının kendileri için anlamlı bir anı olacağını ve doğaya karşı herkesin daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.
Etkinlik, yerel yönetim ve gençlerin ortak çabasıyla çevre bilincinin güçlendirilmesi yönünde somut bir adım olarak kayda geçti.
Tekirdağ'da Dünya Temizlik Günü kapsamında "Yeşil Miras Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşte yer alan bir kişinin taşıdığı fidan daha sonra öğrenciler tarafından teslim alınarak toprakla buluşturuldu.