Tekirdağ Çerkezköy'de okul koridorları çocuk dostu görünüme kavuştu
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Fevzipaşa İlkokulunda, okul müdürü Mustafa Gündüz ile kızı, özel eğitim öğretmeni Büşra Çimen Bayram, anaokulu öğrencileri için koridor duvarlarını çizgi film karakterleriyle renklendirdi.
Çalışmanın süreci ve yöntem
Yaklaşık iki ay süren çalışmada baba-kız, 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde okulun duvarlarını çocukların ilgisini çekecek figürlerle donattı. Karakterler önce projeksiyon cihazıyla duvarlara yansıtıldı, ardından akrilik boyalar ile renklendirildi.
Amaç ve yönetim açıklamaları
Okul Müdürü Mustafa Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada çalışmanın amacını anaokuluna yeni başlayan öğrencilerin uyum sürecini kolaylaştırmak ve eğlenceli bir öğrenme ortamı oluşturmak olarak dile getirdi. Gündüz, fikrin kızından çıktığını; müdür yardımcılarıyla uygun gördükleri bu fikri uygulamaya koyduklarını belirtti.
Büşra Çimen Bayram ise koridorlarda, anaokulu öğrencilerinin sevdiği bilinen çizgi film karakterlerini çizdiklerini ve çalışmayla öğrencilere rengarenk bir eğitim ortamı sunduklarını söyledi. Bayram, öğrencilerin renkli koridorlarla buluşacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini aktardı.
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Mustafa Gündüz ve okulda özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan kızı Büşra Çimen Bayram (fotoğrafta), anaokulu öğrencileri için okul koridorlarını çizgi film karakterleriyle süsledi.