Tekirdağ'da Ayçiçeği Ekimine Başlandı
Türkiye'nin önde gelen ayçiçeği üretim merkezlerinden biri olan Tekirdağ'da, bu yıl 1 milyon 700 bin dekarda ayçiçeği ekimine başlandı. Tekirdağlı çiftçiler, tarlalarında ayçiçeği tohumlarını toprakla buluştururken, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bölgelerin iklim ve toprak yapısının yağlı tohum üretiminde büyük potansiyele sahip olduğunu belirtti.
Beklentiler 400 Bin Ton Rekolte
Mehmet Aksoy, Tekirdağ'ın Türkiye'de en fazla yağlık ayçiçeği üreten il olduğunu ifade ederek, "Bu sene 1 milyon 700 bin dekar alanda ekim yapacağız. İnşallah bereketli ve güzel yağışlar gelirse 400 bin ton rekolte bekliyoruz" dedi. Ayrıca, bu sene 165 bin dekar alanda yağlık kanola ekimi yapıldığını da ekledi.
Yerli Ayçiçeği Tohumu Dağıtılıyor
Aksoy, proje kapsamında çiftçilere yerli ayçiçeği tohumu dağıtıldığını ve üreticilerle iş birliği içerisinde çalıştıklarını ifade etti. Türkiye'nin yerli ayçiçeği tohumunu yurtdışına ihraç ettiğini vurgulayan Aksoy, "Cumhurbaşkanımızın tarımı stratejik alan ilan etmesinden sonra tohumculuk sektörü hızla gelişti" diye konuştu.
Çiftçiler Yağış Bekliyor
Köseilyas Mahallesi muhtarı ve çiftçi Mahir Sadık, 130 dekarlık arazisinde ayçiçeği ekimi yapacağını dile getirerek, kurak geçen kış aylarından kaynaklı endişelerini baskı altına aldığını vurguladı. Sadık, "Geçen sene ayçiçeği daha fazla verim verdi. Yerli tohumu deneyeceğiz; kendi tohumumuzu üretip biçmek güzel bir şey" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de ayçiçeği üretiminin önemli merkezlerinden Tekirdağ'da 1 milyon 700 bin dekarda yapılacak ekime başlandı. Tekirdağlı çiftçiler, tarlalarında ayçiçeği tohumlarını toprakla buluşturuyor.
Türkiye'de ayçiçeği üretiminin önemli merkezlerinden Tekirdağ'da 1 milyon 700 bin dekarda yapılacak ekime başlandı. Tekirdağlı çiftçiler, tarlalarında ayçiçeği tohumlarını toprakla buluşturuyor.