Tekirdağ’da 18 milyon liralık telefon dolandırıcılığı şebekesi çöktü: 11 tutuklama

Tekirdağ merkezli operasyonla, telefonla dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi; 12 gözaltı, 11 tutuklu, yaklaşık 18 milyon lira ve çok sayıda altın ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 10.06.2026 12:02
Güncelleme Tarihi: 10.06.2026 12:05

Tekirdağ’da 18 milyon liralık telefon dolandırıcılığı şebekesi çöktü: 11 tutuklama

Tekirdağ’da 18 milyon liralık telefon dolandırıcılığı şebekesi çöktü

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şahısların, banka hesaplarının terör örgütleri tarafından kullanıldığı yönünde yanıltıcı bilgiler vererek yaklaşık 18 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi.

Operasyon ve gözaltılar

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucu; elde edilen deliller doğrultusunda İstanbul, Bursa, Batman, Antalya ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda toplam 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, aralarında örgüt yöneticisinin de bulunduğu 11 şüpheli "Nitelikli Dolandırıcılık", "Nitelikli Yağma" ile "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yönetme ve Üye Olma" suçlarından tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Ele geçirilenler

Şüphelilerin üzerlerinde, ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda suçtan elde edildiği değerlendirilen çok sayıda dijital materyal ve belge ele geçirildi. Ayrıca mağdurlara ait olduğu değerlendirilen ziynet eşyaları muhafaza altına alındı: 216 çeyrek altın, 15 yarım altın, 47 ata lira, 4 kulplu tam altın, 1 adet beşi bir yerde altın, 56 adet 1 gramlık paketli altın, 1 adet yarım gram altın, 2 adet 20 gramlık paket altın, 16 adet farklı ağırlıklarda altın bilezik, 1 altın kolye ve 1 altın bileklik.

Kurumsal açıklama

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdüğü belirtilerek, kent genelinde gece gündüz denetim ve operasyonların devam edeceği vurgulandı.

(ICA-MEF-)

Tekirdağ'da 18 Milyonluk telefon dolandırıcılığı şebekesi çökertildi: 11 kişi tutuklandı

Tekirdağ'da 18 Milyonluk telefon dolandırıcılığı şebekesi çökertildi: 11 kişi tutuklandı

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.