Tekirdağ, Ganos Dağı eteklerinde bozulmamış doğası, Marmara Denizi'nin göz alıcı mavisi ve zengin ormanlarıyla bayram tatilinde tatilcileri ağırlamaya hazırlanıyor. Ziyaretçilere çeşitli aktivite seçenekleri sunan bu güzel şehir, macera severler için harika fırsatlar barındırıyor.
Doğa yürüyüşleri için Ganos Dağı'nın eşsiz manzaralarında yürüyüş yapabilir, Uçmakdere'de yamaç paraşütü heyecanını yaşayabilir, Ayvasıl mevkisinde dalış yapabilir ve Yeniköy'de kamp yapma imkanı bulabilirsiniz. Ayrıca, Saray ilçesinde bulunan Güneşkaya ve Güngörmez mağaraları da keşfedilmeyi bekleyen özel noktalar arasında yer alıyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte turizm sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşandığını belirtti. Karaküçük, Tekirdağ'ın doğal güzelliklerini görmek isteyenler için cazip bir destinasyon olduğunu vurgulayarak, “Tekirdağ, İstanbul'a yakın olması avantajıyla çok sayıda turizm olanaklarıyla insanların ilgisini çekiyor” dedi.
Karaküçük, Tekirdağ'ın hem yerli hem de yabancı turistleri misafir etmeye hazır olduğunu ifade ederek, “Marmara Denizi'nin mavisi ve yeşil ormanlarıyla tatil fırsatları sunan Tekirdağ, yamaç paraşütü, yürüyüş yolları ve bağ rotalarıyla önemli bir tatil destinasyonuna sahip.” diye ekledi.
Ganos Dağı eteklerinde bozulmamış doğası, Marmara Denizi'nin mavisi ve ormanlarıyla Tekirdağ bayramda tatilcileri bekliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, AA muhabirine, açıklamalarda bulundu.