DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.844.461,27 0,04%

TDT Fikri Mülkiyet Kurum Başkanları 1. Toplantısı Bişkek'te gerçekleştirildi

Türk Devletleri Teşkilatı Fikri Mülkiyet Kurum Başkanları 1. Toplantısı Bişkek'te yapıldı; katılımcılar, gündem ve imzalanan deklarasyon açıklandı.

Yayın Tarihi: 21.08.2025 13:58
Güncelleme Tarihi: 21.08.2025 14:03

TDT Fikri Mülkiyet Kurum Başkanları 1. Toplantısı Bişkek'te gerçekleştirildi

TDT Fikri Mülkiyet Kurum Başkanları 1. Toplantısı Bişkek'te gerçekleştirildi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Fikri Mülkiyet Kurum Başkanları 1. Toplantısı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Ala-Arça Cumhurbaşkanlığı Konutları'ndaki Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Katılımcılar

Toplantıya katılanlar arasında Baktiyar Orozov (Kırgızistan Bilim, Yükseköğrenim ve Yenilik Bakanı), Muzraf İkramov (Özbekistan Adalet Bakan Yardımcısı), Marina Sirotina (Kazakistan Adalet Bakanlığı Fikri Mülkiyet Hakları Komitesi Başkan Yardımcısı), Muhammed Zeki Durak (Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı), Latif Gandilov (Azerbaycan’ın Bişkek Büyükelçisi) ve Kubanıçbek Ömüraliyev (TDT Genel Sekreteri) yer aldı.

Gündem ve vurgular

Toplantıda fikri mülkiyet alanında işbirliğinin güçlendirilmesi, yenilikçi gelişimin teşvik edilmesi ve Türk dünyasında fikri mülkiyetin gelişim yönlerinin belirlenmesi konuları ele alındı.

Açılış konuşmasında Baktiyar Orozov, fikri mülkiyetin modern ekonomide sosyoekonomik büyüme ve yatırım çekmede önemli bir faktör olduğunu belirtti ve Kırgızistan’ın bu alanda ortak çabaları sürdürmeye hazır olduğunu vurguladı.

Kubanıçbek Ömüraliyev, dünyanın bilim ve ilim olmadan ilerleyemeyeceğine dikkat çekerek, fikri mülkiyet alanındaki işbirliklerini güçlendirme hedeflerini dile getirdi.

Sonuçlar ve takip

Toplantı sonunda, fikri mülkiyet alanında daha fazla işbirliğinin ana yönlerini belirleyen bir deklarasyon imzalandı. Ayrıca bir sonraki toplantının Azerbaycan'da yapılacağı duyuruldu.

Değerlendirme

Bu toplantı, bölgesel düzeyde fikri mülkiyet politikalarının uyumlaştırılması, yenilik kapasitesinin artırılması ve yatırım çekme potansiyelinin güçlendirilmesi açısından önem taşıyor. İmzalanan deklarasyonun etkin uygulanması, ortak projeler, bilgi paylaşımı ve düzenleyici eşgüdümle somut ilerlemeye dönüştürülebilir.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Fikri Mülkiyet Kurum Başkanları 1. Toplantısı, Kırgızistan'ın...

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Fikri Mülkiyet Kurum Başkanları 1. Toplantısı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleştirildi. Ala-Arça Cumhurbaşkanlığı Konutları'ndaki Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Kırgızistan Bilim, Yükseköğrenim ve Yenilik Bakanı Baktiyar Orozov, Özbekistan Adalet Bakan Yardımcısı Muzraf İkramov, Kazakistan Adalet Bakanlığı Fikri Mülkiyet Hakları Komitesi Başkan Yardımcısı Marina Sirotina, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Muhammed Zeki Durak, Azerbaycan’ın Bişkek Büyükelçisi Latif Gandilov ve TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı