Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan'da incelemelerine başladı

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, olay yerine giderek incelemelerine başladı. Önce çeşitli bakanlıklardan bilgi alan komisyon, yerinde incelemeler yapacağını kaydetti.

Yayın Tarihi: 07.05.2024 15:35
Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 15:35

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan'da incelemelerine başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Erzincan’a vardı. Erzincan’daki İliç maden faciasına dair incelemek yapmak üzere komisyon üyeleriyle birlikte Erzincan’a giden Uslu, Vali Hamza Aydoğdu ile görüşerek faciaya dair bilgi aldı. Komisyon Başkanı Uslu ise yaptığı açıklamada, TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin ortak kararı ile komisyonun kurulduğuna dikkat çekti. Çalışmaların ise başladığını söyleyerek 

22 milletvekilinden oluşan komisyonun 18 Nisan’da çalışmalarına başladığını kaydeden Uslu, şu ana kadar bakanlıklarla görüştüklerini kaydetti. Devlet Su İşleri ile çevredeki su kirliliğinin önlenmesi için tedbirler aldıklarını ifade eden Uslu, ihmal süreçlerinin araştırılacağını vurguladı. 

Yapılacak incelemeler sonrasında akademisyen ve üniversitelerden bilim insanlarını dinleyeceklerini söyleyen Uslu, sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşeceklerini kaydetti. Geniş çerçevede çalışmaların yapılacağını belirten Atay Uslu, kimsenin aklında soru işareti kalmadan şeffaf çalışacaklarını bildirdi. Herkesi mümkün olduğunca dinleyeceklerini kaydeden Uslu şu ana kadar 4 işçinin cansız bedenine ulaşıldığını da ekledi. 5 işçinin arama çalışmalarının ise hala devam ettiğini aktardı.