Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu bugün Erzincan'a gidecek!

Erzincan İliç'te yaşanan maden faciasının ardından TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu'nun bugün bölgeye gideceği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 06.05.2024 11:06
Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 11:06

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu bugün Erzincan'a gidecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yarın ve Çarşamba günü İliç’te olacaklarını ifade etti. Ayrıca toprak kaymasının yaşandığı maden ocağında çeşitli incelemeler yapılacağını da aktardı. 

Erzincan İliç’teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasının ardından olayın tüm yönleriyle araştırılması adına yeni bir Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Uslu başkanlığında toplanan komisyon, aynı zamanda benzer kazaların önlenmesine yönelik yeni tedbirler de belirliyor olacak. 

Geçtiğimiz hafta yaşanan anlaşmazlıkların ardından yeniden toplanacağı duyurulan komisyonun çalışmalarına tam gaz devam ettiği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde toprak altında kalan 2 işçinin daha cesedine ulaşıldığını hatırlayan Uslu, bölgede arama çalışmalarının hala devam ettiğini vurguladı. 

Bugün saat 23.55’te uçakla Erzincan’a gideceğini söyleyen Atay Uslu, yarın ve çarşamba günü bölgede olacaklarını ekledi. İliç maden ocağında incelemeler yapılacağını aktaran Uslu, madencileri ve teknik heyeti dinleyeceklerini söyledi. 

İhmallerin ortaya çıkarılmasını hedeflediklerini belirten Uslu, hem güvenli hem sürdürülebilir bir madencilik politikasının uygulanabilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Komisyon Başkanı Uslu’nun yaptığı açıklamalar sonrasında ise Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Balta ve DSİ yetkilileri sunum yaptı. -