Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,21 0,01%
EURO
35,02 0%
ALTIN
2.498,28 0,41%

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman, sosyal medya platformlarına Türkiye çağrısı yaptı

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, sosyal medya platformlarına Türkiye'ye gelme çağrısı yaparak, Türkiye'deki kanunlara ve hukuka uymaları gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 09.05.2024 22:54
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 22:54

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman, sosyal medya platformlarına Türkiye çağrısı yaptı

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "dijital telif" gündemiyle toplandıkları toplantıda, sosyal medya platformlarını Türkiye'ye gelmeye ve ülkenin kanunlarına uymaya çağırdı.

Yayman, toplantının başında yaptığı konuşmada, komisyonlarının asıl gündeminin Türkiye'de dijital mecralar meselesi olduğunu vurguladı. Sosyal medya platformlarının Türkiye'deki faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda, Yayman, Türkiye'nin dijital dönüşümü ve iletişim teknolojisinin siyasal, ekonomik ve toplumsal etkilerini tartıştıklarını belirtti.

Sosyal medya platformlarının Türkiye'deki faaliyetlerine değinen Yayman, "Türkiye'nin dünyada en çok sosyal medya kullanan ülkelerden biri olduğuna dikkat çekerek, platformların Türkiye'deki etkisini ve sorumluluklarını vurguladı. Yayman, "Hiç kimse kendini ülkenin kanunlarının üstünde göremez" diyerek, sosyal medya platformlarına Türkiye'deki kanunlara ve hukuka uyma çağrısında bulundu.

Özellikle sosyal medya platformu X'e yönelik çağrıda bulunan Yayman, platformun Türkiye'ye gelmesi veya sonuçlarına katlanması gerektiğini belirtti. Yayman, "Temsilcilik açacağız" sözlerinin üzerine düşülmediğini ifade ederek, platformun Türkiye'deki hukuki süreçlere uyması gerektiğini vurguladı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman, toplantıda ayrıca Türkiye'nin dijital dönüşümünü ve sosyal medyanın etkilerini ele alarak, ülkenin dijital geleceğini değerlendirdi.