Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emeklilere ŞOK! Maaş takvimi değişti! Artı 3.000 TL ile beraber gelecek

SGK tarafından konu ile alakalı olarak emekliye son dakika müjde verildi. SGK tarafından yapılan açıklamada Bu yıl 16 Haziran itibarıyla kutlanmaya başlayacak olan bayram vesilesiyle, emeklilere yönelik maaş ödemeleri erken bir tarihe çekildiği ve ek olarak 3 bin TL bayram ikramiyesinin de hesaplara ekleneceği belirtildi.

Yayın Tarihi: 20.05.2024 18:17
Güncelleme Tarihi: 20.05.2024 18:17

Emeklilere ŞOK! Maaş takvimi değişti! Artı 3.000 TL ile beraber gelecek

Haziran ayında mübarek Kurban Bayramı kutlanacak. Çalışan ve emekli kesim bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak yapılacak ek ödemelere istinaden maaşların ödeneceği tarihleri de araştırmaya başladı. SGK tarafından konu ile alakalı olarak emekliye son dakika müjde verildi. SGK tarafından yapılan açıklamada Bu yıl 16 Haziran itibarıyla kutlanmaya başlayacak olan bayram vesilesiyle, emeklilere yönelik maaş ödemeleri erken bir tarihe çekildiği ve ek olarak 3 bin TL bayram ikramiyesinin de hesaplara ekleneceği belirtildi.

Ramazan Bayramı ile maaş tarihleri arasında mevcut uçurum sebebiyle emekli maaşları erken ödenmemişti. Emekli gözünü Kurban Bayramı'na çevirirken, konu ile alakalı olarak maaşşarın erken yatması konusunda da talepler yinelendi. Kurban Bayramının 16 Hazirana denk gelmesi ve emekli maaşlarının da 17-24'ü arasında ödenmesine istinaden yapılan talepler nihayet onay aldı. Gerek kurban kesecek olan emekli, gerekse de kesmeyip bayram alışverişi yapacak olan emekli, bayram ikramiyeleri ile maaşlarını bir arada alacak.

vdf

bu yıl Haziran ayında özel olarak emekli maaşları bayram sebebiyle tek seferlik öne çekilecek. 16 milyon üzerinde emekli vatandaşın bayram öncesinde aylıklarını ve ikramiyelerini alabilmesi için gerekli düzenlemeler tamamlandı.

HAZİRAN AYI EMEKLİ MAAŞ TAKVİMİ

İlk 2017 senesinde onay verilen her dini bayramda ödeneceği açıklanan ikramiyeler ile alakalı olarak yapılan açıklamada 2024 senesinde Haziran ayının ilk haftası hesaplara aktarılacağı ve eke olarak da maaşlara ekleneceği belirtilmiş bulunuyor. Ancak yapılan düzenleme sonrasında sektörde karışıklık ve yığılma olmaması adına yine SGK tarafından belirlenecek olan günlerde hesaplara aktarılacağı belirtildi. Emeklinin tahsis numarasına göre yapılacak olan Haziran ayı emekli maaş takvimi ile alakalı henüz tarihler açıklanmadı.

Emeklinin Kurban Bayramını daha rahat geçirmesi adına alınan bu karar, emeklinin bayram ihtiyaçları çerçevesinde destek olacak. Ekonomik olarak zorlanan emekliler için bu ikramiye, bayram harcamalarında bir nebze olsun yardımcı olacaktır.