Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Mecliste tarih verildi! Haziran'da faturalar yüzde 15 düşecek

Yapılan zamlar ile alakalı olarak vatandaşın serzenişi devam ederken, hükümet tarafından dar gelirli kesime bir çok destek sağlanmaya ve bu desteklerin de kalem sayısı gün gün artmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 20.05.2024 18:43
Güncelleme Tarihi: 20.05.2024 18:43

Mecliste tarih verildi! Haziran'da faturalar yüzde 15 düşecek

Yeni yıl itibari ile her ürün ve hizmete yapılan zamlar vatandaşın ceplerini artan enflasyon oranları karşısında da zorlamaya devam ederken, kabarık gelen faturalar da bu zamların tuzu biberi olarak yorumlanıyor. Yapılan zamlar ile alakalı olarak vatandaşın serzenişi devam ederken, hükümet tarafından dar gelirli kesime bir çok destek sağlanmaya ve bu desteklerin de kalem sayısı gün gün artmaya devam ediyor. Öte yandan belediyeler tarafından belli başlık indirim ve programlar açıklanmaya devam ediyor.

2024 yerel seçim yılı olması sebebiyle başkan koltuğuna oturmak adına seçim manifestosu sunan başkanlar, seçimlerden 2 ay kadar bir vakit akabinde, çalışmaları hız kazanmışa benziyor. Gün gün verilen vaatler ile alakalı kamuoyuna da bilgilendirme sunuluyor. Özellikle de faturalarla cebelleşen vatandaşa yönelik olarak sunulan destekler arasına bu ay sonuna kadar tamamlanacağı belirtilen bir indirim programı daha açıklandı.

tll

SU FATURALARINA İNDİRİM

Son seçim vaadinin tutulduğunun ispatı olan haber Balıkesir'den duyuldu. Seçilen belediye başkanı tarafından hız kazanan çalışmalar akabinde su faturalarına yüzde indirim tarifesinin devreye girmek üzere olduğu belirtildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın tarafından seçimden önce indirimli su faturası tarifesinin devreye sokulacağı belirtilmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Su faturalarına yüzde 15 indirim tarifesi için hazırların başladığı belirtildi. Başkan Akın, BASKİ’nin ilk genel kurul toplantısında, su faturalarında %15 oranında indirim yapılması teklifini sunarken, Balıkesir halkının ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla düşünülmüş bu adım ile alakalı olarak 28 Mayıs'ta toplanacak olan mecliste karar verilecek. Oylamaya sunulacak olan tasarının kabul edilmesi durumunda Balıkesir halkı, Haziran ayında su faturalarını yüzde 15 indirimli olarak ödeyecek.