Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulacak olan "Terörsüz Türkiye" komisyonu için siyasi partiler üyelerini Meclis Başkanlığına bildirdi. Meclis Başkanlığı, 51 üyeden oluşacak olan komisyon için siyasi partilere üye bildiriminde bulunma süresinin saat 17.00 itibarıyla sona erdiğini duyurdu.
AK Parti, komisyona 21 milletvekili gönderirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 10, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Demokrasi ve Progress Partisi (DEM Parti) 4'er, Yeni Yol Partisi 3, ayrıca HÜDA PAR, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emekçi Hareket Partisi (EMEP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Yeniden Refah Partisi ise 1'er milletvekili ile temsil edilecek.
AK Parti'nin belirlediği milletvekilleri arasında Genel Başkan Yardımcıları Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül gibi önemli isimler bulunuyor. CHP, grup başkanvekilleri ve çeşitli illerden milletvekilleri ile temsil ediliyor. MHP’nin ise genel başkan yardımcısı Feti Yıldız, diğer partiler de temsilcilerini belirledi.
Bunların yanı sıra, TBMM'de grubu bulunan partilerin haricinde, 5 siyasi parti de komisyona üye bildiriminde bulundu. TİP'ten İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, EMEP'ten İskender Bayhan ve Yeniden Refah Partisi'nden İstanbul Milletvekili Doğan Bekin de komisyonda yer alacak. Ayrıca, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da aktif üyeler arasında yer alacak.
İYİ Parti, kendisine ayrılan 3 üyelik için, Demokrat Parti ise 1 üyelik için bildirimde bulunmadı. Demokrat Parti yetkilileri, komisyona ilişkin nihai kararın pazartesi günü partinin Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası verileceğini açıkladı.