Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Meksika'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, MIKTA 10’uncu Parlamento Başkanları Toplantısı’na katılmak için Meksika’nın başkentine gitti. Meksiko’ya gelen Kurtulmuş, burada konuşma yapması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 06.05.2024 10:03
Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 10:03

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Meksika'da

Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya tarafında oluşturulan MIKTA’nın 10’uncu Parlamento Başkanları Toplantısı başladı. Bu kapsamda Meksika’nın başkenti Meksiko’ya giden Kurtulmuş, Felipe Angeles Uluslararası Havalimanı’na vardı. Burada Kurtulmuş’u ilgili isimler karşıladı. Alınan bilgilerde havaalanındaki karşılama ekibinde Türkiye’nin Meksika Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ, Meksika Temsilciler Meclisi Meksika-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Alfredo Aurelio Gonzalez Cruz ve diğer ilgililerin olduğu öğrenildi. 

Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili olan Murat Emir ile birlikte MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç bir araya geldi. Milletvekillerinin yanı sıra Filiz ve Emir’le birlikte Türkiye-Meksika Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti (AKP) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam da yer aldı. Ekibe AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı da eşlik etti. Barışçıl, eşit ve adil bir dünya sunmak amacıyla kurulan MIKTA’ya Meksika Temsilciler Meclisi Başkanı Marcela Guerra Castillo’nun ev sahipliği yağacağı a öğrenildi. 

Gerçekleştirilecek olan toplantıda çeşitli başlıklarda oturumlar gerçekleştiriliyor olacak. Alınan bilgilere göre küresel iletişim, insan hakları ve küresel barış konulu oturumlarda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ise konuşma yapması bekleniyor. Ayrıca Kurtulmuş ile Castillo’nun ikili görüşme yapması da yine beklentiler arasında. 

Öte yandan Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, MIKTA parlamento başkanları için bir davet verecek. Kurtulmuş bu davete katılım göstermesinin yanı sıra ikili görüşmeler de yapıyor olacak. Daha sonra ise Kurtulmuş, Meksiko’daki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak Yunus Emre Enstitüsü’nü de ziyaret ederek tüm temaslarını tamamlayacak.