TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Malcolm X'i Andı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Müslüman aktivist Malcolm X'i sosyal medya üzerinden andı ve onun özgürlük mücadelesine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 21.02.2025 16:47
Güncelleme Tarihi: 21.02.2025 16:47

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Malcolm X'i Andı

TBMM Başkanı Malcolm X'i Anarak Onun Mirasına Sahip Çıkıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, ABD'de ırkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden biri olan Müslüman aktivist Malcolm X'i andı. Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Malcolm X'in düşünceleri ve eylemleriyle 20'nci yüzyılın özgürlük arayışına ilham verdiğini ifade etti.

Malcolm X'in Mücadelesi

Kurtulmuş, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Modern çağda ırkçılığa, ayrımcılığa ve sömürgeciliğe karşı insanlığın verdiği adalet, eşitlik ve onurlu bir yaşam mücadelesinin sembollerinden El-Hajj Malik El-Shabazz Malcolm X'i, şehadetinin yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Malcolm X, bir insanın hayatının tek bir sözcükle dahi değişeceğini kendi yaşamıyla kanıtlamış, düşünceleri ve eylemleriyle 20'nci yüzyılın özgürlük arayışına ilham olmuştur. Ruhu şad, mekanı cennet olsun."