TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf tarafından kabul edildi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Stockholm'de İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf tarafından kabul edildi; ziyaretin Türkiye-İsveç ilişkilerini güçlendirmesi hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 05.06.2026 17:18
Güncelleme Tarihi: 05.06.2026 17:21

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf tarafından kabul edildi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf tarafından kabul edildi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Stockholm'de İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf tarafından kabul edildi. Kurtulmuş, İsveç temaslarını sürdürüyor.

Görüşme ve değerlendirme

Kabulün ardından Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 'İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf’a nazik kabulleri için teşekkür ediyorum. Resmî ziyaretimizin, Türkiye ile İsveç arasındaki dostluk ve iş birliğinin daha da güçlenmesine, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum'.

Resmî ziyaretin, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinde ve iş birliğinde yeni bir ivme yaratması hedefleniyor.

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, STOCKHOLM’DE İSVEÇ KRALI CARL XVI. GUSTAF TARAFINDAN KABUL...

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, STOCKHOLM’DE İSVEÇ KRALI CARL XVI. GUSTAF TARAFINDAN KABUL EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.