TBMM Başkanı Kurtulmuş'un Açıklamaları
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "4 Şehir 4 Mekan 4 Akif Sempozyumu"nun açılışında önemli konuşmalara imza attı. Kurtulmuş, İstiklal Marşı'nın yalnızca bir şiir ya da marş olmadığını belirtirken, bu eserin aynı zamanda milletin bağımsızlık ve varoluş mücadelesinin bir ifadesi olduğunu vurguladı.
Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı
Birinci Meclis Binası'nda gerçekleştirilen sempozyumda konuşan Kurtulmuş, İstiklal Marşı'nın kabulünün çok yönlü bir tarihsel öneme sahip olduğunu belirtti. "Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin değerlerine bağlı bir şair olarak, ulusal bağımsızlık ve özgürlük için mücadele eden bir karakteri temsil etmektedir," dedi.
Kurtulmuş, konuşmasında ayrıca aklın ve bilimin izinde ilerlemenin önemine de değinerek, siyasi ve toplumsal birlikteliğin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.
Birlik ve Beraberlik Teması
Kurtulmuş, milletin geçmişten gelen değerleri ile birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin, Türkiye’nin geleceği açısından kritik olduğunu ifade etti. "Birlik ve beraberlik, ulusun gücüdür. Bugün bu birlikteliği sağlamak için elimizden gelen tüm çabayı göstermeliyiz," dedi.
Türkiye'nin Geleceği ve Hedefler
Türkiye’nin uluslararası arenada daha güçlü bir aktör olarak var olabilmesi için hedeflerin sürekli ileriye taşınması gerektiğini belirten Kurtulmuş, "Amacımız, kendi medeniyet değerlerimizle dünya sahnesinde etkin bir rol oynamaktır." şeklinde konuştu. Kurtulmuş, Türkiye’nin gelişimini ve dünya standartlarına ulaşmada bir asır önce olduğu gibi bugün de aynı azimle devam etmesi gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından, Kurtulmuş’a İstiklal Marşı ile ilgili çeşitli hediyeler takdim edildi. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kurtulmuş'a üzerinde İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu bir tablo hediye etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Birinci Meclis Binası'nda düzenlenen "4 Şehir 4 Mekan 4 Akif" Sempozyumu'na katıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Birinci Meclis Binası'nda düzenlenen "4 Şehir 4 Mekan 4 Akif" Sempozyumu'na katıldı.