TBF Başkanı Türkoğlu, FIBA Genel Sekreteri Zagklis’i Patrick Baumann Basketbol Evi’nde ziyaret etti
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis ile İsviçre’de bulunan Patrick Baumann Basketbol Evinde bir araya geldi. Görüşme, iki kurum arasındaki kurumsal ilişkilerin güçlendirilmesine ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilebilecek ortak çalışmalara odaklandı.
Görüşmenin odak noktaları
Taraflar, iş birliğinin hangi alanlarda derinleştirilebileceği üzerinde çalışmaları paylaştı. Özellikle Mart ayında Türkiye ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2026 Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri ile yaz döneminde gerçekleştirilecek FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası organizasyonlarına yönelik hazırlık süreçleri ve operasyonel planlamalar ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Bu değerlendirmelerde organizasyonel koordinasyon, lojistik ve takvim uyumu gibi uygulamaya dönük konuların öncelikli olduğu vurgulandı.
Hall of Fame ve basketbol mirasının korunması
Ziyarette, geçtiğimiz günlerde sporculuk kariyeriyle FIBA Hall of Fame onuruna layık görülen Türkoğlu ile Zagklis, Hall of Fame onurunun taşıdığı önem ve sorumluluk konusunda görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede, basketbolun tarihsel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için iş birliği imkanları ele alındı.
Sembolik anlar ve hediyeleşme
Türkoğlu, Basketbol Evi’nde bulunan ve 2010’da dünya ikinciliği yaşadığı döneme ait ayakkabısını imzaladı. Ziyaretin sonunda Türkoğlu, Zagklis’e nazar boncuklu basketbol topu ve Türk lokumu hediye etti. FIBA ise Türkoğlu’na 23 Temmuz 1995’te Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda oynanan Türkiye - Hırvatistan müsabakasının maç kağıdını takdim etti.
TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU (TBF) BAŞKANI HİDAYET TÜRKOĞLU, FIBA GENEL SEKRETERİ ANDREAS ZAGKLİS’İ ZİYARET ETTİ.