Güne harika bir enerjiyle başlayacağınız tarif bulundu. Evinizi saracak o muazzam hamur kokularıyla herkesi uyandırmaya hazır olun. Sevdiklerinize ve kendinize sıcacık sabah kahvaltısı dokunuşu yaptıracak bu tarif, hem yumuşacık hem de parmakları yedirten lezzette. Artık sabah kalkıp sıcacık poğaça almak için pastanelere koşturmanıza gerek yok. Evinizin pastahanecisi siz olacaksınız. 40 dakikada hazırlayacağınız, 30 dakikada pişirceğiniz bu lezzetli tarif sayesinde 8 - 10 kişilik harika açma poğaçalarınız hazır olacak. Bildiğiniz tarifleri unutturacak kadar lezzetli bu tarif sayesinde pastane ustaları bile kıskançlığından çatlayacak.
AÇMA POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ölçüsünde ılık su
- 1.5 su bardağı ölçüsünde ılık süt
- 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 yumurtanın akı (yumurtaların sarısı üstü için ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı şeker şeker
- 1.5 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 paket kurumaya
- 6.5 - 7 su bardağı kontrollü şekilde un
- Arası için tereyağı
- Üstü için ise Susam ve çörekotu
AÇMA POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Un haricinde bütün malzemelerinizi yoğurma kabının içerisine alıp güzelce karıştıralım.
- Tüm malzemeler homojen bir kıvam aldıktan sonra unu da kontrollü bir şekilde ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- 1 saat kadar yoğurduğumuz hamuru dinlendirelim.
- 1 saat sonra dinlenmiş olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartarak, bir tatlı kaşığı tereyağını bezelerin üzerine koyup uzun ince şeklini verelim.
- Uzattığımız hamurumuzu dolayarak, uçlarını birleştirip tam bir simit şeklini verelim.
- Bu işlemi bütün bezelere uyguladıktan sonra yağlı kağıt vermiş olduğunuz fırın tepsisine tek tek simitlerimizi yerleştirelim ve 30 dakikada tepsi mayası için bırakalım.
- Yumurta sarılarını çırparak 30 dakika mayalandırmaya bırakmış olduğunuz simitlerinizin üzerine sürelim ve son olarak Susam ve çörek otunu serpiştirelim. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında üstleri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Sabah kahvaltılarına aparatif bir lezzet olacak bu harika tarifi, bir kere yaptıktan sonra sürekli kahvaltılarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olacak. Dilerseniz öğleden sonra ya da akşamüstü çayına da bu tarifi yapabilirsiniz. Herkese şimdiden afiyetler olsun.