Tayin tartışmasında eşini ve kayınpederini öldüren öğretmen tutuklandı
Antalya'da, tayin meselesi nedeniyle çıkan tartışmanın ardından eşi ve kayınpederini vurarak öldüren coğrafya öğretmeni Orhan Bulak (43) tutuklandı. Olay, Muratpaşa ilçesi Memurevleri Mahallesi 212 Sokak'ta bulunan bir apartmanın 1'inci katındaki dairede dün sabah saatlerinde gerçekleşti.
Olayın gelişimi
Edinilen bilgiye göre, din kültürü öğretmeni Aslıhan Öztürk Bulak (40) ile eşi arasında kahvaltı sırasında, Aslıhan Bulak'ın kendisinden habersiz olarak babasının yaşadığı Bursa'ya tayinini aldırdığı iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bulak, evde bulunan ruhsatlı pompalı tüfeği alarak, 3 çocuğunun gözü önünde önce kayınpederi Cafer Tayyar Öztürk'e, ardından balkona kaçan eşi Aslıhan Öztürk Bulak'a ateş etti.
Daireden gelen silah seslerini duyan komşuların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri adrese sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerce etkisiz hale getirilen Bulak, olay yerinde gözaltına alındı. Sağlık ekipleri yapılan kontrolde baba ve kızının hayatını kaybettiğini tespit etti. Cenazeler, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Soruşturma ve tutuklama
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlanan Bulak'ın ifadesinde, mayıs ayında çıkan bir tartışmanın ardından eşinin Bursa'daki babasının evine gittiğini, kendisinin de daha sonra onları Antalya'ya dönmeye ikna ettiğini belirttiği öğrenildi. Olay günü eşinin isteğiyle Bursa'ya tayininin çıktığını öğrenmesi üzerine tartışmanın büyüdüğünü ve saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade ettiği bildirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ve sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Bulak, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı ve hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Tayin tartışmasında eşini ve kayınpederini öldüren öğretmen tutuklandı