Tatvan Beşiktaş futbol okulu Türkiye ikincisi oldu

Doğu Anadolu şampiyonu Tatvan Beşiktaş Futbol Okulu, 2014 doğumluların yer aldığı Türkiye Şampiyonası'nda finale çıkarak Türkiye ikincisi oldu.

Yayın Tarihi: 13.06.2026 20:05
Güncelleme Tarihi: 13.06.2026 20:09

Tatvan Beşiktaş futbol okulu Türkiye ikincisi oldu

Tatvan Beşiktaş futbol okulu Türkiye ikincisi oldu

Doğu Anadolu Bölgesi şampiyonu olarak Türkiye finallerine katılan Tatvan Beşiktaş Futbol Okulu, 2014 doğumlu sporcuların mücadele ettiği organizasyonda elde ettiği başarıyla Türkiye ikinciliği unvanına ulaştı. Turnuva, Beşiktaş Fulya Hakkı Yeten Tesisleri'nde düzenlendi ve yalnızca bölge şampiyonlarının katılımına açık olarak gerçekleştirildi.

Turnuva performansı ve grup aşaması

A Grubu'nda yer alan Tatvan temsilcisi ilk maçında Nazilli Beşiktaş Futbol Okulu'nu 2-1 yenerek başladı. İkinci karşılaşmada Samsun temsilcisiyle 1-1 berabere kalan ekip, grubun son maçında Gaziantep Beşiktaş Futbol Okulu'nu 3-1 mağlup ederek grubu 7 puanla lider tamamladı.

Yarı final ve final maçları

Grup lideri olarak yarı finale yükselen Tatvan Beşiktaş Futbol Okulu, B Grubu lideri Çekmeköy Beşiktaş Futbol Okulu ile karşılaştı. Mücadele normal süresi 2-2 sonuçlandı; penaltı atışlarında Tatvan temsilcisi rakibine 3-0 üstünlük sağlayarak adını finale yazdırdı. Finalde ise Gaziantep Beşiktaş Futbol Okulu ile karşılaşan Tatvan ekibi, çekişmeli geçen maçta rakibine 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Gaziantep Beşiktaş Futbol Okulu Türkiye şampiyonu olurken, Tatvan Beşiktaş Futbol Okulu turnuvayı Türkiye ikincisi olarak tamamladı. Turnuvada Çekmeköy üçüncü, Ankara Çayyolu Beşiktaş Futbol Okulu ise dördüncü sırada yer aldı.

Takip ve yerel yankılar

Karşılaşmalar, Beşiktaş Futbol Akademisi antrenörleri ile Beşiktaş Akademi Sorumlusu ve Beşiktaş A Takımı'nın eski teknik direktörü Serdar Topraktepe tarafından yakından takip edildi. Tatvan Beşiktaş Futbol Okulu'nun elde ettiği Türkiye ikinciliği, Tatvan'da ve Bitlis genelinde memnuniyetle karşılandı; genç sporcuların başarısı bölgedeki spor gelişimi açısından umut verdi.

DOĞU BÖLGESİ ŞAMPİYONU OLARAK TÜRKİYE FİNALLERİNE KATILAN TATVAN BEŞİKTAŞ FUTBOL OKULU, 2014...

DOĞU BÖLGESİ ŞAMPİYONU OLARAK TÜRKİYE FİNALLERİNE KATILAN TATVAN BEŞİKTAŞ FUTBOL OKULU, 2014 DOĞUMLU SPORCULARIN MÜCADELE ETTİĞİ ORGANİZASYONDA BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATARAK TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU.

DOĞU BÖLGESİ ŞAMPİYONU OLARAK TÜRKİYE FİNALLERİNE KATILAN TATVAN BEŞİKTAŞ FUTBOL OKULU, 2014...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!