Antalya'da bir otelde "kötü koku" şikayetiyle Tüketici Hakem Heyetine başvuran bir tüketiciye, konaklama ücretinin %50'sinin iadesine hükmedildi.
Giresun'dan tatil için Antalya'ya giden Doğan Bayrak, 16 Ağustos 2024'te yaptığı otel rezervasyonunun ardından otelin temiz olmadığını ve lağım kokusu hissettiğini raporladı. Rezervasyonunu iptal etmek için acenteyi arayan Bayrak, olumsuz yanıt aldı ve konuyu Tüketici Hakem Heyetine taşıdı.
İnceleme sonucunda, otelde bir kanalizasyon arızası olduğu ve lağım kokusunun sürekliliğinin belirsiz olduğu tespit edildi. Heyet, kokunun kısa süreli de olsa konaklama süresini olumsuz etkilediğine karar verdi. Ancak iptal edilen rezervasyon sebebiyle otelin yeni müşteri bulma şansı olmadığı gerekçesiyle tüm ücretin iadesinin mantıklı olmayacağına kanaat getirdi.
Sonuç olarak, 9 bin 560 lira olan rezervasyon bedelinin yarısı olan 4 bin 780 liranın tüketiciye iade edilmesi kararlaştırıldı.
Başvurusu 13 Haziran 2025'te sonuçlanan 39 yaşındaki Bayrak, Antalya'da konaklama süresi sona erdikten sonra Gazipaşa ilçesinde başka bir otel için rezervasyon yaptı. Ancak yine olumsuz şartlarla karşılaşınca, acenteden ücret iadesi talep etti ve böyle bir talebin mümkün olmadığı bildirildi.
Bayrak, Tüketici Hakem Heyetinin kararından memnun olduğunu belirterek, diğer tüketicilere benzer durumlardaysalar haklarını aramaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, verilen kararın tüketicilerin kaliteli hizmet alma isteğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Şahin, tüketicilerin hizmet kalitesi ve temizlik konularında haklarını aramaları gerektiğini belirtti. Ayrıca bu kararın, gelecekteki benzer durumlar için emsal teşkil edeceğini ifade etti.
Antalya'da konakladığı otelde "kötü koku" şikayetiyle Giresun İl Tüketici Hakem Heyetine başvuran kişinin, ödediği konaklama ücretinin yarısının iadesine karar verildi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu
Antalya'da konakladığı otelde "kötü koku" şikayetiyle Giresun İl Tüketici Hakem Heyetine başvuran kişinin, ödediği konaklama ücretinin yarısının iadesine karar verildi. Başvurusu 13 Haziran 2025'te sonuçlanan 39 yaşındaki Doğan Bayrak, açıklamalarda bulundu.