DOLAR
42,88 0%
EURO
50,49 0%
ALTIN
6.251,62 0%
BITCOIN
3.760.783,81 -0,18%

Tartus ve Lazkiye'ye ordu sevkıyatı: Kent merkezlerine güvenlik birlikleri girdi

Tartus ve Lazkiye’deki şiddet olayları sonrası Suriye ordusu kent merkezlerine gönderildi; Lazkiye’de 3 kişi yaşamını yitirdi, 55’ten fazla yaralı bildirildi.

Yayın Tarihi: 28.12.2025 19:33
Güncelleme Tarihi: 28.12.2025 19:33

Tartus ve Lazkiye'ye ordu sevkıyatı: Kent merkezlerine güvenlik birlikleri girdi

Tartus ve Lazkiye kent merkezlerine ordu birlikleri gönderildi

Suriye’nin sahil şeridindeki Tartus ve Lazkiye’de hükümet karşıtı protestoların şiddet olaylarına dönüşmesi üzerine ordu birlikleri kent merkezlerine girdi.

Bakanlık açıklamaları

Suriye Savunma Bakanlığı, artan saldırılar karşısında "yasa dışı grupların" faaliyetlerini gerekçe göstererek güvenliği yeniden tesis etmek amacıyla birliklerin Lazkiye ve Tartus’a yönlendirildiğini duyurdu.

Suriye İçişleri Bakanlığı ise güvenlik güçlerini hedef almanın kanunen ağır bir suç olduğunu vurgulayarak, olaylara karışanların takip edileceğini ve gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını bildirdi.

Can kaybı ve yaralılar

Lazkiye Sağlık Müdürlüğü, şiddet olaylarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini (bunlardan 1’i güvenlik görevlisi) ve 55’ten fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

Suriye'nin sahil şeridinde yer alan Tartus ve Lazkiye’deki şiddet olaylarının ardından ordu...

Suriye'nin sahil şeridinde yer alan Tartus ve Lazkiye’deki şiddet olaylarının ardından ordu birlikleri kent merkezlerine gönderildi.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.