DOLAR
42,69 0%
EURO
50,18 -0,05%
ALTIN
5.958,69 -1,03%
BITCOIN
3.823.979,94 -1,02%

Tarsus'ta istiridye mantarları gastronomi öğrencilerine uygulamalı olarak tanıtıldı

Tarsus Belediyesi üretimi istiridye mantarları, Mersin Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencilerine uygulamalı etkinlikle tanıtıldı; amaç yerel üretim ve mesleki eğitim.

Yayın Tarihi: 15.12.2025 15:24
Güncelleme Tarihi: 15.12.2025 15:24

Tarsus'ta istiridye mantarları gastronomi öğrencilerine uygulamalı olarak tanıtıldı

Tarsus'ta istiridye mantarları gastronomi öğrencilerine uygulamalı olarak tanıtıldı

Tarsus Belediyesi bünyesinde üretilen istiridye mantarları, Mersin Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileriyle düzenlenen uygulamalı bir etkinlikte tanıtıldı. Etkinlik, üretimden mutfağa uzanan bir bakış açısıyla öğrencilerin hem teorik hem de pratik bilgi edinmesini hedefledi.

Etkinlikte neler yapıldı

Genç şef adayları, belediye tarafından yetiştirilen istiridye mantarlarını farklı pişirme teknikleriyle değerlendirerek çeşitli yemekler hazırladı. Katılımcılar aynı zamanda üretim süreci hakkında bilgi alarak bir ürünün tarladan mutfağa gelene kadarki aşamalarını yerinde görme fırsatı buldu.

Yerel üretim ve eğitim odağı

Etkinlik, Tarsus Belediyesinin yerel üretimi destekleme amaçlı çalışmaları kapsamında gerçekleştirildi. Organizasyonla amaçlanan temel unsurlar arasında yerel üretimin teşvik edilmesi ve gastronomi alanında eğitim gören öğrencilerin mesleki deneyim kazanması bulunuyor. Üretim ile eğitimin bir araya geldiği bu uygulama, öğrenciler için mutfağı aynı zamanda bir öğrenme alanına dönüştürdü.

Belediye başkanının değerlendirmesi

Ali Boltaç, etkinliğe ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: "Tarsus Belediyesi olarak yerel üretimi desteklemeyi çok önemsiyoruz. Bu üretimi gençlerimizin eğitimiyle bir araya getirmek bizim için ayrı bir değer taşıyor. Öğrencilerimiz, bir ürünün üretimden mutfağa gelene kadar geçen sürecini yerinde görme ve deneyimleme fırsatı buldu. Bu tür çalışmalarla hem üreticiyi hem de geleceğin meslek sahiplerini desteklemeye devam edeceğiz."

TARSUS BELEDİYESİ BÜNYESİNDE ÜRETİLEN İSTİRİDYE MANTARLARI, MERSİN ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ BÖLÜMÜ...

TARSUS BELEDİYESİ BÜNYESİNDE ÜRETİLEN İSTİRİDYE MANTARLARI, MERSİN ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN UYGULAMALI ETKİNLİKTE TANITILDI.

TARSUS BELEDİYESİ BÜNYESİNDE ÜRETİLEN İSTİRİDYE MANTARLARI, MERSİN ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ BÖLÜMÜ...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.