Tarlada sürdürülen biberiye üretimi: Dr. Hüseyin Düzgün Turplu'da üreticilerle bir araya geldi

Turplu Mahallesi'nde turşuluk biberiye hasadı sürüyor; Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün tarlada üreticilerle çalışmaları inceledi.

Yayın Tarihi: 26.09.2026 09:49
Güncelleme Tarihi: 26.09.2026 09:49

Tarlada sürdürülen biberiye üretimi: Dr. Hüseyin Düzgün Turplu'da üreticilerle bir araya geldi

tarlada inceleme ve hasat devam ediyor:

Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı Turplu Mahallesinde turşuluk biberiye hasadı devam ediyor. Bölgede üreticiler toplama ve sınıflandırma çalışmalarını sürdürüyor, ürünler paketlenip pazara hazırlanıyor.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, saha çalışmaları kapsamında tarlayı ziyaret etti. Düzgün, üreticilerle bir araya gelerek ürünlerin genel durumu, verim ve kalite hakkında bilgi aldı ve hasat sürecini yerinde inceledi.

üreticilerle değerlendirme:

Ziyaret sırasında üreticilerle yapılan görüşmelerde hasat yöntemi ve ürün kalitesi ele alındı. Üreticiler çalışmaları anlatarak sahadaki durumu paylaştı; Düzgün de üreticilere kolaylıklar diledi ve uygulamaların takibinin önemine vurgu yaptı.

bölgesel tarımsal katkı:

Karesi ilçesindeki turşuluk biberiye üretiminin, Balıkesir’in tarımsal ürün çeşitliliğine katkı sağladığı belirtildi. Yerel üretimin sürdürülmesi, bölge ekonomisine ve pazar çeşitliliğine olumlu etki ediyor; saha ziyaretleri üretim süreçlerinin izlenmesine imkan tanıyor.

Hasat çalışmaları bölgede devam ediyor ve yetkililer üreticilerle iş birliğinin önemine dikkat çekiyor.

KARESİ’DE TURŞULUK BİBERİYE HASADI SÜRÜYOR

KARESİ’DE TURŞULUK BİBERİYE HASADI SÜRÜYOR

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.