Bist 100
9.347,17 0%
DOLAR
30,98 -0,08%
EURO
33,63 0,05%
ALTIN
2.005,12 -0,15%

Tarifi direk Adanalı ev hanımlarından aldık! Adana’nın yıllarca sakladığı içli köfte sırrı açığa çıktı

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan içli köftenin asıl tarifini adanalı hanımlarından aldık! Adanalı ev hanımının vermiş olduğu çıtır çıtır iç dolgulu bol içli köfteyi evde yapmak mümkün. Bu tarif ile tüm gelenler içli köfte hayran kalacak. İşte ortalığı çatır çatır çatlatacak içli köfte tarifi...

Yayın Tarihi: 25.11.2023 10:23
Güncelleme Tarihi: 25.11.2023 10:23

Tarifi direk Adanalı ev hanımlarından aldık! Adana’nın yıllarca sakladığı içli köfte sırrı açığa çıktı

Sofralarımızda bazen aparatif bazen de öğlen ya da akşam yemeği olarak tüketmiş olduğumuz içli köfteyi evde kolaylıkla yapmamız mümkün. Adana usulü bu enfes tarif ile hazırlamış olduğunuz içli köfte asla çatlamamayacak. BVu tarifi ile mükemmel içli köfteyi yapabileceksiniz. Adana ev hanımının özel olarak vermiş olduğu içli köfte tarifi Adana’nın büyük sırrını ortaya çıkardı!

İçli köfte yapmak için kullanacak olduğunuz malzemeler çoğunlukla her evde bulunacak malzemeler arasında yer alıyor. Bu tarif ile içi yumuşacık dışı çıtır çıtır içi ise harika bir içli köfte yapmaya hazır olun.

İÇLI KÖFTE MALZEMELERİ

İç malzemeleri 

  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı 
  • 650 gr kıyma
  • 1 kaşık salça
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç ceviz içi 
  • Karabiber 
  • Toz pulbiber 
  • Kimyon 

Dış malzemeleri 

  • Salça
  • 1 su bardağı ölçüsünde irmik
  • 3 su bardağı ölçüsünde ince köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta 
  • 2,50 su bardağı un 
  • Toz biber 
  • Tuz
  • 2 bardak ölçüsünde ılık su

İÇLI KÖFTE TARİFİ

İÇLI KÖFTE TARİFİ

  1. Geniş bir tencerenin içerisine tereyağınızı koyun ve ardından kıymanızı güzelce kavurun.
  2. Üzerine ince ince doğramış olduğunuz soğanlarınızı ekleyin. 
  3. Daha sonra ise sırasıyla salça, ceviz ve beraberinde baharatları karışmanıza ilave edin. 
  4. Tencerenin kapağını kapatarak içli köftenin dışı için gerekli olacak malzemelerinizi hazırlamaya başlayın.
  5. İrmik ve bulguru iki bardak ılık suyla güzelce ıslatın. Kabın ağzını kapatarak ise 10 dakika boyunca demlendirin
  6. Yapışmaması için ise ıslatarak istediğiniz büyüklükte içli köftelerinize şekil verin. Dış kısmı ne kadar ince olursa içli köftenin çıtırlığı da o kadar güzel olacaktır.
  7. Hazırlık aşamasını tamamladıktan sonra ise kızartırken dağılmaması için bir süre dondurucuda bekletin. 
  8. Kızmış yağın içersine atarak çıtır çıtır içli köftenizi yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun...