DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.846.870,91 -0,02%

Tanca'da Binlerce İşgal Karşıtı Gösteri

Tanca'da binlerce kişi, Gazze'deki soykırıma karşı Filistin'e destek vermek için yürüdü.

Yayın Tarihi: 20.07.2025 03:34
Güncelleme Tarihi: 20.07.2025 03:34

Tanca'da Binlerce İşgal Karşıtı Gösteri

Tanca'da Binlerce Kişi Filistin İçin Yürüdü

Fas'ın kuzeyindeki Tanca kentinde, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerle dayanışma göstermek amacıyla binlerce kişi bir araya geldi. Göstericiler, İsrail’in 21 aydır süren soykırım politikalarını kınadı ve protesto etmek amacıyla Tanca’nın birçok ana caddesinden yürüyerek şehir merkezinde miting düzenledi.

Yürüyüşün Detayları

Sivil toplum kuruluşu Fas Filistin’e Destek ve Yardım Girişimi tarafından organize edilen yürüyüşte, Gazze’deki Filistinlilerin zorla yerinden edilme planları sert bir şekilde protesto edildi. Ayrıca, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’ya yönelik saldırıları da kınandı.

Uluslararası Topluma Çağrı

Göstericiler, uluslararası toplumu İsrail’in Filistin halkına karşı yürüttüğü savaşı durdurması için acil adımlar atmaya davet etti. Yürüyüş boyunca, Filistin davasına destek veren sloganlar atıldı ve Gazze halkıyla dayanışma duyguları ifade edildi.

Devam Eden Savaşın Sonuçları

İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde öldürme, aç bırakma ve zorla yerinden etme gibi yöntemler kullanan bir savaş yürütmektedir. Bu süreçte, 199 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş veya yaralanmış, 9 binden fazla kişi kaybolmuş ve yüz binlerce kişi yerinden edilmiştir. Ayrıca, kıtlık nedeniyle birçok sivil yaşamını yitirmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı