Talas'ta nostalji buluşması: sonbaharın son antika pazarı 8 kasım'da

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın öncülüğündeki Antika Pazarı, 8 kasım pazar günü Mevlana Mahallesi Pazar Yeri'nde yeniden açılıyor.

Yayın Tarihi: 06.11.2026 11:39
Güncelleme Tarihi: 06.11.2026 11:39

Talas'ta nostalji buluşması: sonbaharın son antika pazarı 8 kasım'da

antika pazarı Talas'ta 7. yılını sürdürüyor

Her ayın ikinci pazarı Talas'ta bir araya gelen antikacılar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın vizyonuyla bu geleneği sonbaharın sonunda da sürdürüyor. 8 Kasım Pazar günü yeniden kapılarını açacak etkinlik, geçmişe ilgi duyan ziyaretçilere alışveriş ve kültürel bir zaman yolculuğu sunuyor.

başlangıç ve yeni konum:

Antika Pazarı, 2019'da Harman Mahallesi Meydanı'nda başlayan serüveninin ardından artan ilgiyle Mevlana Mahallesi Pazar Yeri'nde daha geniş alanda devam ediyor. Yeni yer, Talas ve Kayseri'nin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen satıcıların katılımıyla zenginleşti.

pazarda neler bulunur:

Halı, kilim, seccade, tespih, saat, para, pul ve nostaljik ev eşyaları başta olmak üzere binlerce ürün arasında dolaşmak mümkün. Ziyaretçiler geçmişin izlerini bugüne taşıyan parçalar arasında kaybolma fırsatı buluyorlar.

Mustafa Yalçın konuyla ilgili olarak; "Antika Pazarı, sadece bir alışveriş alanı değil aynı zamanda geçmişle kurduğumuz gönül köprüsüdür. Burada eskiye duyulan özlemle kültürümüzü yaşatıyor, ticari canlılığı da destekliyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu nostalji dolu buluşmaya davet ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

TALAS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA YALÇIN’IN VİZYONUYLA YEDİ YILDIR HER AYIN İKİNCİ PAZARI TALAS’TA...

TALAS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA YALÇIN’IN VİZYONUYLA YEDİ YILDIR HER AYIN İKİNCİ PAZARI TALAS’TA BİR ARAYA GELEN ANTİKACILAR, BU BULUŞMAYI SONBAHARIN SONUNDA DA SÜRDÜRÜYOR.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.