Talas'ta geleneksel el sanatları sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Talas'ta açılan tezhip, hat, ebru ve ahşap yakma sergisi, Bilge Çalıcı ve Murat Aytaş'ın eserleriyle 21-27 Eylül arasında ziyaretçi kabul ediyor.

Yayın Tarihi: 22.09.2026 11:20
Güncelleme Tarihi: 22.09.2026 11:20

Talas'ta geleneksel el sanatları sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Talas'ta tezhip, hat, ebru ve ahşap yakma eserleri sergisi açıldı

Türk-İslam sanatlarının zarafetini ve geleneksel el sanatlarının inceliklerini bir araya getiren "Tezhip-Hat-Ebru-Yakma Eserler Sergisi" Talas'ta kapılarını açtı. Etkinlik, sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti ve farklı disiplinlerden eserleri bir arada sunuyor.

açılışta öne çıkanlar:

Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, Talas Belediyesi yetkilileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Doç. Dr. Dursun, açılış konuşmasında serginin çok yönlülüğüne dikkat çekerek şunları söyledi: "Talas Belediyemize böyle güzel etkinliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Sanatçılarımız çok büyük emek ve sabırla oluşturmuşlar. Çok yönlü bir sanat var burada, sadece ahşap yakma değil resim, tezhip, ebru bir çok sanat eseri var. Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum, çok beğendiğim bir sergi oldu. Bu serginin burada açılmasına imkan sağlayan Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın’a da çok teşekkür ediyorum. Onun kültür ve sanata verdiği değer hepimizin malumu"

sanatçılar ve eserleri:

Hat sanatçısı Bilge Çalıcı sergiye emeği geçenlere teşekkür etti ve kişisel gelişimine vurgu yaptı: "Başta başkanımız Mustafa Yalçın olmak üzere eserlerimin ortaya gelmesinde sebebi olanlara çok teşekkür ediyorum. Kendi memleketimde bulamadığım hat yazılarını burada buldum ve öğrendim. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Allah’a şükürler olsun bu gün de sergi ile bunları sergileme imkanı buldum"

Ressam Murat Aytaş ise sektördeki deneyimini aktararak katılım desteği için teşekkür etti: "30 yıldır bu alanda çalışıyorum. Birçok ülkede ve şehirde sergi yaptım, Kayseri’de 2. sergim olacak. Katkı ve imkan sağlayanlara teşekkür ediyorum"

Sergide tezhip, hat ve ebru örneklerinin yanı sıra ahşap yakma teknikleriyle üretilmiş eserler de yer alıyor; organizasyon, yerel yönetimin kültür ve sanata verdiği desteğin somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Programla ilgili pratik bilgi olarak, sergi 21-27 Eylül tarihleri arasında Talas Belediyesi Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane'de ziyaretçilerini ağırlayacak. Sanatseverler bu tarih aralığında farklı tekniklerin buluştuğu çalışmaları yerinde görme fırsatı bulacaklar.

TÜRK-İSLAM SANATLARININ ZARAFETİNİ VE GELENEKSEL EL SANATLARININ İNCELİKLERİNİ YANSITAN...

TÜRK-İSLAM SANATLARININ ZARAFETİNİ VE GELENEKSEL EL SANATLARININ İNCELİKLERİNİ YANSITAN 'TEZHİP-HAT-EBRU-YAKMA ESERLER SERGİSİ' AÇILDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.