Talas'ta unutulan çanta belediye görevlileri tarafından sahibine teslim edildi
Kayseri'nin Talas ilçesindeki Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı'nda H.Y. ve E.Y. çifti, bebekleriyle yaptıkları piknik sonrası içinde ziynet eşyası ve döviz bulunan bir çantayı unuttu. Çantanın içinde yaklaşık 700 bin TL değerinde eşya bulunduğu belirtildi.
buluntu ve teslim süreci:
Talas Belediyesi Zabıta Amirliği'ne bağlı güvenlik personeli Şaban Can Karlı ve Ahmet Şen, devriye sırasında çantayı buldu. Tedbir amaçlı çantayı güvenlik kamerası altında açan görevliler, ardından çantayı belediye binasına getirerek ilgili birimlere iletti. Belediye yetkililerinin temasları sonucu çanta, eşya sahibine teslim edildi.
belediye başkanından ödül ve teşekkür:
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Şaban Can Karlı ile Ahmet Şen'i makamında kabul ederek her iki personele takdir belgesi verdi ve 15 yevmiye ikramiye ile ödüllendirilmesine karar verdi. Başkan Yalçın, Zincidere Mesire Alanı'na gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek güvenliğe verdiği önemi vurguladı ve görev yapan tüm güvenlik ile zabıta personeline teşekkür etti.
Güvenlik görevlileri buldukları çantayı kamera kaydı altında açtıklarını, görev bilinciyle hareket edip çantayı yetkili mercilere teslim ettiklerini ifade etti. Her iki çalışan da kurum ve başkan adını temsil ettiklerini, mesleki sorumluluk gereği hareket ettiklerini belirtti.
Olay, belediye ekiplerinin alan güvenliği ve vatandaşların birikimlerinin korunmasına yönelik uygulamalarının somut bir örneği olarak kayıtlara geçti.
TALAS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA YALÇIN (ORTADA), GÜVENLİK GÖREVLİLERİ AHMET ŞEN VE CAN KARLI'YI KABUL ETTİ