DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,13 0,06%
ALTIN
5.958,56 -1,03%
BITCOIN
3.827.423,97 -1,1%

Suudi Arabistan, İran ile Müzakerelere Geri Dönülmesi Çağrısında Bulundu

Suudi Arabistan, İran ile uluslararası toplum arasında müzakerelere dönülmesi ve saldırıların durdurulması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 21.06.2025 21:20
Güncelleme Tarihi: 21.06.2025 21:20

Suudi Arabistan, İran ile Müzakerelere Geri Dönülmesi Çağrısında Bulundu

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarını kınadı ve İran ile uluslararası toplum arasında müzakerelere geri dönülmesi çağrısında bulundu. Bin Ferhan, bu açıklamaları İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumunda yaptı.

İsrail'in, İran'ın güvenlik ve egemenliğine zarar veren, uluslararası kanun ve normları ihlal eden saldırılarını kınayan Bin Ferhan, bu saldırıların derhal durdurulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, tansiyonun yükseltilmemesi ve müzakerelere dönüş yapılması gerektiğini vurguladı.

Bin Ferhan, Suudi Arabistan'ın tüm dikkatini Filistin davasına yoğunlaştırdığını belirtti. Bu bağlamda Gazze'deki insani krizle mücadele, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarının durması ve İslam ile Arap dünyasının bu kriz karşısında ortak bir pozisyon alması için çabalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Yemen konusuna da değinen Dışişleri Bakanı, Yemen'deki krizin çözümüne yönelik destek verdiklerini, barışın yeniden tesis edilmesi ve savaşın sona ermesi için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ev sahipliğinde yapılan özel oturum, basına kapalı formatta ve tüm İİT üyesi ülkelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Ayrıca, Gazze'deki durum ve Filistin'de iki devletli çözüm konularının ele alınacağı Uluslararası Filistin Konferansı, İsrail'in bugüne kadarki saldırıları ve gelişmeler sebebiyle ertelendi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı