Suşehri Gökçekaş'ta karla kapanan yolda mahsur kalan hastaya greyderle ulaşım sağlandı

Sivas Suşehri'de yoğun kar nedeniyle yolu kapanan Gökçekaş köyünde mahsur kalan hasta için İl Özel İdaresi greyderi sevk edildi; ambulans hastaya ulaştı ve hasta hastaneye sevk edildi.

Yayın Tarihi: 18.01.2026 12:50
Güncelleme Tarihi: 18.01.2026 13:45

Suşehri Gökçekaş'ta karla kapanan yolda mahsur kalan hastaya greyderle ulaşım sağlandı

Suşehri Gökçekaş'ta karla kapanan yolda mahsur kalan hastaya greyderle ulaşım sağlandı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Gökçekaş köyünde yolu kapanan bir hasta için acil müdahale gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışması sayesinde ambulans hastaya ulaştı ve hasta tedavisi için sevk edildi.

Olayın Detayları

Yoğun kar nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, Gökçekaş köyünde aniden rahatsızlanan bir vatandaş için ekipler seferber oldu. Karla kaplı yolda ilerleyemeyen ambulansın ulaşımını sağlamak üzere İl Özel İdaresi'ne ait greyder görevlendirildi.

Greyderin yol açma çalışması sonrası ambulans köye girebildi ve sağlık ekipleri hastaya müdahale ederek, gerekli kontrollerin ardından hastayı hastaneye sevk etti. Olay, kar şartlarında koordinasyonun ve altyapı hizmetlerinin acil sağlık erişimi için kritik olduğunu gösterdi.

Kamu Hizmetlerinin Rolü ve Çıkarılacak Dersler

Bu tür olaylar, kırsal alanlarda acil müdahale kapasitesinin ve yol açma ekiplerinin zamanında müdahalesinin önemini vurguluyor. İl Özel İdaresi ekiplerinin hızlı yönlendirilmesi ve ekipman kullanımı, ambulansın görevini sürdürmesine imkan verdi ve vatandaşın hastaneye ulaşmasını sağladı.

Benzer koşullarda sağlık hizmetlerinin aksamasını önlemek için yol açma çalışmaları ile sağlık lojistiğinin eşgüdümlü yürütülmesi, operasyonel etkinliği artıran temel unsurlar olarak öne çıkıyor.

SİVAS’TA YOĞUN KAR NEDENİYLE YOLU KAPANAN KÖYDE MAHSUR KALAN HASTA VATANDAŞA, İL ÖZEL İDARESİ...

SİVAS’TA YOĞUN KAR NEDENİYLE YOLU KAPANAN KÖYDE MAHSUR KALAN HASTA VATANDAŞA, İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI SONUCU AMBULANS ULAŞTIRILDI.

SİVAS’TA YOĞUN KAR NEDENİYLE YOLU KAPANAN KÖYDE MAHSUR KALAN HASTA VATANDAŞA, İL ÖZEL İDARESİ...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.