SunExpress uçağının iniş takımındaki arıza Gaziantep havalimanında paniğe yol açtı
Zürih'ten Gaziantep Havalimanı'na iniş için alçalan SunExpress'e ait yolcu uçağında iniş takımlarında teknik arıza tespit edildi. Arızanın fark edilmesinin ardından havalimanında ve uçaktaki yolcular arasında kısa süreli panik yaşandı.
Müdahale ve güvenli iniş
Havalimanı ekipleri olaya hızla müdahale etti. Yapılan müdahale ve prosedürler sonucunda uçak güvenli şekilde iniş yaptı ve yolcuların güvenliği sağlandı.
Pist çalışmaları ve uçuş trafiği
Uçağın inişinin ardından pistte önlem amaçlı temizlik ve bakım çalışması başlatıldı. Bu çalışmalar nedeniyle havalimanındaki uçuşlara geçici olarak ara verildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Gaziantep Havalimanı yeniden uçuş trafiğine açılacağı öğrenildi.
GAZİANTEP HAVALİMANI’NDA İNİŞ YAPMAK ÜZERE OLAN SUNEXPRESS’E AİT YOLCU UÇAĞININ İNİŞ TAKIMLARINDA MEYDANA GELEN TEKNİK ARIZA, YOLCULAR VE HAVALİMANINDA BULUNANLAR ARASINDA KISA SÜRELİ PANİĞE NEDEN OLDU.