Sumbas'ta samanlık yangını itfaiye müdahalesiyle söndürüldü

Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Çiçeklidere köyünde gece çıkan samanlık yangını, Kadirli itfaiyesinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.

Yayın Tarihi: 31.10.2026 11:22
Güncelleme Tarihi: 31.10.2026 11:24

Sumbas'ta samanlık yangını itfaiye müdahalesiyle söndürüldü

olay ve müdahale:

Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Çiçeklidere köyünde gece saatlerinde bir samanlıkta yangın çıktı. Yangının henüz belirlenemeyen bir nedenle başladığı bildirildi.

İhbarın ardından bölgeye sevk edilen Kadirli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak müdahaleye başladı. Ekiplerin hızlı çalışmasıyla alevlerin çevreye sıçraması önlendi ve yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.

soruşturma ve güvenlik önlemleri:

Yangının çıkış nedeninin tespitine yönelik inceleme başlatıldı. Olay yerinde yapılacak teknik inceleme ve görgü tespitleriyle nedenin netleştirilmesi hedefleniyor.

Olay sırasında çevreye zarar gelmemesi ve yangının büyümeden söndürülmesi, itfaiye ekiplerinin koordineli müdahalesiyle sağlandı. Yetkililer, benzer vakaların önlenmesi için çiftçilere ve köy halkına dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

OSMANİYE’DE SAMANLIK YANGINI İTFAİYE EKİPLERİNCE SÖNDÜRÜLDÜ

OSMANİYE’DE SAMANLIK YANGINI İTFAİYE EKİPLERİNCE SÖNDÜRÜLDÜ

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.