Sultangazi'de Harezmi Eğitim Şenliği: 66 okulun projeleri sergilendi

Sultangazi'de düzenlenen Harezmi Eğitim Şenliği'nde 66 okulun teknoloji odaklı projeleri sergilendi; ilçe yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yayın Tarihi: 11.06.2026 17:17
Güncelleme Tarihi: 11.06.2026 17:21

Sultangazi'de Harezmi Eğitim Şenliği: 66 okulun projeleri sergilendi

Sultangazi'de Harezmi Eğitim Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak uygulanan Harezmi Eğitim Modeli kapsamında Sultangazi'de düzenlenen Eğitim Şenliği, ilçede modelin uygulandığı okulların projelerini gün yüzüne çıkardı. Sultangazi Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, bir yıllık çalışmanın sonuçlarını sergiledi.

Modelin uygulaması ve kapsamı

Harezmi Eğitim Modeli, "İnsan için birlikte düşün, tasarla, üret" anlayışıyla hayata geçirildi ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Sultangazi'de 66 okulta uygulandı. Öğrenciler, rehber öğretmenleri eşliğinde eğitim sürecinde karşılaştıkları problemlere teknoloji kullanarak çözümler aradı; ortaya çıkan projeler akıl ve yeteneğin birleşimini yansıttı.

Program ve katılımcılar

Şenliğe; İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, İlçe Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Program, yıl boyunca geliştirilen projelerin kamuoyuna tanıtılmasına olanak sundu.

Yetkililerin değerlendirmeleri

İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Eğitim şenliğinin oluşmasını sağlayan ilçe kaymakamlığımıza ilçe milli eğitim müdürlüğümüze ve belediyemize teşekkür ediyorum. 2025-2026 yılının sonuna geldik. Yaz tatilini de güzel geçirmeniz, değerlendirmeniz dileğiyle.. Telefona dalmadığınız bol bol kitap okuduğunuz, yeni yerler keşfettiğiniz bir tatil olsun".

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise etkinliğin ilçeye katkısına vurgu yaparak, "Sultangazi gençlerle bir başka güzel. Eğitime gönül veren öğretmenleriyle çok daha değerli. Eğitim bizim olmazsa olmazımız. İstanbul’da uygulanan Harezmi Eğitim Modeli’nde Sultangazi açık ara birinci. Yaklaşık olarak 22 bin öğrencinin katıldığı bu organizasyonda Sultangazi nerdeyse beşte birini oluşturuyor. Sorunu fark eden, çözüm arayan ve üreten gençlere ihtiyacımız var. Öğrencilerimizin yıl boyunca ortaya koyduğu emeklerin, projelerin hepsini görmek bizler için gurur vericiydi. Bütün gençlerimizin yolu açık olsun. Gençlerimize güzel bir gelecek diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sergi ve proje değerlendirmesi

Sergide yer alan projeler, farklı yaş ve düzeylerden öğrencilerin teknoloji ve yaratıcılığı nasıl birleştirdiğini gösterdi. Başkan Dursun, stantları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti, projeleri yakından inceledi ve günün anısına öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Etkinlik, hem yerel yönetim hem de eğitim paydaşları açısından işbirliğinin somut örneklerinden biri olarak kayda geçti.

Not: Etkinlikte sunulan projeler ve yapılan konuşmalar, Sultangazi'de Harezmi Eğitim Modeli uygulamasının eğitim süreçlerine entegre edildiğini ve öğrencilerin çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirdiğini göstermektedir.

SULTANGAZİ'DE EĞİTİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ.

SULTANGAZİ'DE EĞİTİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ.

SULTANGAZİ'DE EĞİTİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!