olay ve ekiplerin müdahalesi:
İstanbul'un Sultangazi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Uhud Sokak'ta sabah saatlerinde meydana gelen durum üzerine iki bitişik apartmanda güvenlik endişesi oluştu. Vatandaşların duvarlardan gelen sesler ve hissedilen sarsıntılar üzerine 05.30 civarında ihbarda bulunmasıyla bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Ekipler sokak girişini kapatıp tedbir alırken, iki bitişik beşer katlı binada toplam 10 daire incelendi. Yapılan ilk tespitlerde her iki binanın duvarlarında çatlama ve ayrılma belirtileri görüldü. Binaların çevresi emniyet şeridiyle çevrildi ve risk nedeniyle apartmanlar mühürlendi. Olay yeri incelemeleri sürerken, binaların üst ve cephe görünümü dron ile kayıt altına alındı.
sakinlerin yaşadıkları ve tanıklıklar:
Sokak sakinleri yaşadıkları korkuyu ve olayın gelişimini anlattı. Serhat Doğan, "Saat 04.30 sıralarında bir beton kalıp aşağı düşer gibi ses geldi. Ufak da bir sarsıntı oldu. Biz korktuk. Tüm bina dışarı çıktı. 112'yi aradık. Hepsi geldi. Bina tahliye edildi. Yetkililer gerekli araştırmaları yapacak" dedi.
Havva Barutçu, bir aydır memlekette olduğunu belirterek sabah döndüklerini ve büyük bir gürültü duyduklarını aktardı: "Eşim çağırdı aşağı indik. Bina mühürlendi." Sultan Ay ise sabah ezanında uyanıp büyük bir ses duyduklarını, eşinin binanın sallandığını söylediğini ifade etti: "Yatak odasından dinledik sanki bina ayrılıyor gibiydi."
Yetkililer, binalarda tespit edilen çatlakların nedenine ilişkin detaylı teknik incelemelerin devam ettiğini, sonuçlara göre ilave güvenlik önlemleri ve kararların açıklanacağını bildirdi.
İSTANBUL'UN SULTANGAZİ İLÇESİNDE DUVARLARINDA ÇATLAMALARIN MEYDANA GELMESİ ÜZERİNE TAHLİYE EDİLEN İKİ BİNA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ.