Sular çekiliyor, tarlarda tahliye ve temizlik çalışması yoğunlaştı

Sakarya'da sel sonrası Büyükşehir ekipleri ve muhtarlar, Erenler başta olmak üzere 16 ilçede tıkanan drenajları temizleyip tarım arazilerinin tahliyesini sağlıyor.

Yayın Tarihi: 06.10.2026 16:34
Güncelleme Tarihi: 06.10.2026 16:34

Sular çekiliyor, tarlarda tahliye ve temizlik çalışması yoğunlaştı

Sakarya'da tarım arazilerinde tahliye ve temizlik çalışmaları

Sakarya'da kent genelinde etkili olan kuvvetli yağışların ardından oluşan taşkınlar, kırsal tarım alanlarında biriken su ve malzemelerin tahliye edilmesini zorunlu kıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bölge bölge hasar tespit ve müdahale çalışmalarını sürdürüyor.

çalışma sahasında yapılan müdahaleler:

Çalışmaların yoğunlaştığı noktalardan biri Erenler ilçesi Büyükesence Mahallesi oldu. Ekipler, taşkın sularının getirdiği mil, taş ve çeşitli malzemeler nedeniyle tıkandığı belirlenen drenaj hatlarında temizlik yapıyor. Yapılan müdahalelerle üretim alanlarında biriken suların tahliyesi sağlanıyor ve tarlaların yeniden işlenebilir hale getirilmesi amaçlanıyor.

vatandaşların görüşleri ve belediye açıklaması:

Büyükesence Mahalle Muhtarı Sadettin Duman, bölgedeki durumu özetleyerek, "Yaşadığımız sel felaketinden dolayı arazilerimizin çok büyük bir bölümünü su bastı. Büyükşehir Belediyemiz ilk günden itibaren burada bizimleydi. Gereken her şeyi yaptılar, hala çalışmaları devam ediyor" dedi. Mahalle sakinlerinden Mehmet Duman ise sahadaki çalışmalarla ilgili, "Ekipler gece gündüz demeden bizler için çalıştı" ifadelerini kullandı.

Belediyeden yapılan açıklamada ise aşırı yağışların ardından muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda 16 ilçedeki tarımsal alanlarda tespit ve tahliye çalışmalarının sürdürüleceğinin bildirildiği aktarıldı. Ekiplerin önceliği, drenaj hatlarının açılması ve üretim alanlarının suyu hızlı şekilde boşaltılarak çiftçilerin mağduriyetinin azaltılması olarak belirtildi.

SAKARYA'DA KENT GENELİNDE ETKİLİ OLAN KUVVETLİ YAĞIŞLARIN ARDINDAN TAŞKIN YAŞANAN TARIM...

SAKARYA'DA KENT GENELİNDE ETKİLİ OLAN KUVVETLİ YAĞIŞLARIN ARDINDAN TAŞKIN YAŞANAN TARIM ARAZİLERİNDE TAHLİYE VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.