Şuhut Devlet Hastanesi'nde ilk kez uygulanan yama ile kasık fıtığı ameliyatı başarıyla tamamlandı

Şuhut Devlet Hastanesi'nde Op. Dr. Emre Bozdemir tarafından uygulanan yama ile kasık fıtığı onarımı başarıyla gerçekleştirildi; hasta bir gece takip sonrası taburcu edildi.

Yayın Tarihi: 02.12.2025 12:35
Güncelleme Tarihi: 02.12.2025 12:35

Şuhut Devlet Hastanesi'nde ilk kez uygulanan yama ile kasık fıtığı ameliyatı başarıyla tamamlandı

Şuhut Devlet Hastanesi'nde ilk kez yama ile kasık fıtığı onarımı başarıyla gerçekleştirildi

Ameliyat ve anestezi süreci

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde kasık bölgesinde ağrı ve şişlik şikâyetiyle başvuran hasta, yapılan tetkikler sonucu kasık fıtığı tanısıyla ameliyata alındı. Operasyon, Şuhut Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emre Bozdemir tarafından, tekrarlama riskini azaltan yama ile fıtık onarımı yöntemi kullanılarak gerçekleştirildi.

Ameliyat öncesi preoperatif değerlendirme Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Seray Hisarkaya tarafından yapıldı. Hastaya genel anestezi (tamamen uyutma) ve spinal anestezi (belden uyuşturma) yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapıldı, olası riskler anlatıldı ve uygulanacak anestezi yöntemi belirlenerek onayı alındı.

Operasyon sonrası takip ve hastane açıklaması

Operasyonun sorunsuz tamamlandığı bildirildi. Ameliyatı olan hasta, hastanenin emekli personeli olup, bir gece servis takibi sonrası sağlıkla taburcu edildi.

Şuhut Devlet Hastanesi yetkilileri, modern cerrahi teknikler ve uzman kadronun desteğiyle hastalara güvenli sağlık hizmeti sunmaya devam ettiklerini ifade etti.

AFYONKARAHİSAR’IN ŞUHUT İLÇESİNDE KASIK BÖLGESİNDE AĞRI VE ŞİŞLİK ŞİKÂYETİYLE HASTANEYE BAŞVURAN...

AFYONKARAHİSAR’IN ŞUHUT İLÇESİNDE KASIK BÖLGESİNDE AĞRI VE ŞİŞLİK ŞİKÂYETİYLE HASTANEYE BAŞVURAN BİR HASTA, YAPILAN TETKİKLERİN ARDINDAN KASIK FITIĞI TANISIYLA AMELİYATA ALINDI. ŞUHUT DEVLET HASTANESİ GENEL CERRAHİ UZMANI OP. DR. EMRE BOZDEMİR TARAFINDAN UYGULANAN VE TEKRARLAMA RİSKİNİ AZALTAN "YAMA İLE FITIK ONARIMI" YÖNTEMİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

AFYONKARAHİSAR’IN ŞUHUT İLÇESİNDE KASIK BÖLGESİNDE AĞRI VE ŞİŞLİK ŞİKÂYETİYLE HASTANEYE BAŞVURAN...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.