SUBÜ, ÜNİLİG Wushu'da Tao-Lu Kadın Takımı ile Türkiye Şampiyonu Oldu

SUBÜ, TÜSF ÜNİLİG Wushu Türkiye Şampiyonası'nı 7 altın, 1 gümüş, 2 bronzla tamamladı; Tao-Lu Kadın Takımı 6 altın ve 1 gümüşle takım şampiyonu oldu.

Yayın Tarihi: 26.01.2026 17:21
Güncelleme Tarihi: 26.01.2026 17:21

SUBÜ, ÜNİLİG Wushu'da Tao-Lu Kadın Takımı ile Türkiye Şampiyonu Oldu

SUBÜ, ÜNİLİG Wushu'da Tao-Lu Kadın Takımı ile Türkiye Şampiyonu Oldu

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Wushu ÜNİLİG Türkiye Şampiyonası Serdivan Spor Salonu'nda tamamlandı. Turnuvaya 56 üniversiteden 216 sporcu katıldı ve SUBÜ organizasyonu toplam 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile bitirdi.

Bireysel dereceler ve madalya dağılımı

Nezaket İrem İhtiyar, Kadın Sanda 56 Kg kategorisinde altın madalya kazanırken, Geleneksel Tao-Lu Wingchun kategorisinde gümüş madalya elde etti.

Zekeriya Keskin Erkek Sanda 60 Kg kategorisinde bronz madalya aldı.

Hasan Basri Başaran Erkek Sanda 90+ Kg kategorisinde bronz madalya ile kürsüye çıktı.

Tao-Lu branşında Eslem Rana Çelik, Geleneksel Tao-Lu Taichiquan Wu, Geleneksel Tao-Lu Taichijian Yang ve Modern Tao-Lu Taichiquan kategorilerinde üç altın madalya kazandı.

Zeynep Makbule Akyüz ise Geleneksel Tao-Lu Baguazhang, Opsiyonel Kılıç ve Opsiyonel Sopa kategorilerinde üç altın madalya elde ederek takım başarısına önemli katkı sağladı.

Takım sonuçları

SUBÜ Wushu Tao-Lu Kadın Takımı, toplamda 6 altın ve 1 gümüş madalya ile takım halinde Türkiye şampiyonu oldu. İkinci sırayı İstanbul Beykoz Üniversitesi, üçüncülüğü ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi aldı.

Tao-Lu Erkekler Kategorisi'nde Düzce Üniversitesi birinci, Kırıkkale Üniversitesi ikinci ve Bartın Üniversitesi üçüncü oldu.

Sanda Kadınlar Kategorisi'nde İstanbul Kent Üniversitesi şampiyonluğa ulaşırken; Pamukkale Üniversitesi ikinci, İstanbul Aydın Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı.

Sanda Erkekler Kategorisi'nde ise Çanakkale 18 Mart Üniversitesi birinci, Kastamonu Üniversitesi ikinci, Erciyes Üniversitesi üçüncü oldu.

Turnuva, SUBÜ sporcularının bireysel performansları ve takım organizasyonundaki etkinliğiyle öne çıktı; elde edilen madalya sayısı üniversitenin Wushu branşındaki iddiasını güçlendirdi.

SUBÜ İLE SAKARYA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ EV SAHİPLİĞİNDE, TÜSF TARAFINDAN DÜZENLENEN WUSHU...

SUBÜ İLE SAKARYA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ EV SAHİPLİĞİNDE, TÜSF TARAFINDAN DÜZENLENEN WUSHU ÜNİLİG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI. 6 ALTIN 1 GÜMÜŞ MADALYA KAZANAN SUBÜ WUSHU TAO-LU KADIN TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU.

SUBÜ İLE SAKARYA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ EV SAHİPLİĞİNDE, TÜSF TARAFINDAN DÜZENLENEN WUSHU...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!