STSO Nisan Meclis Toplantısı: Öncelikler ve Stratejiler
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Osman Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, SİDEMİR başta olmak üzere e-ticaret, sağlık sektörü ödemeleri, savunma sanayii ve yerel kalkınma hamlesi gibi stratejik konulara dair değerlendirmelerde bulundu.
Mustafa Kemal Yıldızdağı anısı
Geçtiğimiz günlerde vefat eden meclis üyesi Mustafa Kemal Yıldızdağı anıldı. Başkan Zeki Özdemir, Yıldızdağı’nın odaya sunduğu hizmetlerin bir nişanesi olarak isminin Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’na verildiğini açıkladı.
SİDEMİR’in geleceği: Kayyumda kalmamalı, doğru işletmeci tercih edilmeli
Başkan Özdemir, Sivas Demir Çelik Fabrikası’nın (SİDEMİR) geleceğine ilişkin olarak TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile birebir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi. Görüşmede fabrikanın kayyum sürecinde kalmaması ve süreçte görevlendirilecek işletmecinin güçlü ve doğru nitelikte olması gerektiği vurgulandı.
Özdemir, devredilecek işletmecinin sadece hurda demire dayalı sınırlı bir üretim modeliyle faaliyet göstermesinin yeterli olmayacağını belirterek, bölgedeki madenleri işleyebilecek nitelikte bir yatırım garantisinin şehir ekonomisi açısından daha sağlıklı ve sürdürülebilir olacağını ifade etti.
Savunma sanayiinde BAYKAR iş birliği
Özdemir, Sivas’ın savunma sanayisindeki üretim gücü ve teknik kabiliyetlerini ileri taşımayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda BAYKAR ile somut adımlar atıldığını açıkladı. Yapılan girişimler sonucu BAYKAR ile iş birliği sürecinin başlatıldığı belirtildi. Ayrıca STSO üyelerinin Baykar tedarik zincirine dahil olabilmesi için yakın zamanda kapsamlı bir bilgilendirme ve eşleştirme programı düzenleneceği duyuruldu.
E-ticaret dönüşümü ve URGE projeleri
Şehirdeki ticari hayatın dijitalleşmesi amacıyla yeni bir e-ticaret komitesi kuruldu. Özdemir, ORAN Kalkınma Ajansı ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında "Sivas’tan Dijital Pazarlara: E-Ticaret Dönüşüm" projesinin başlatıldığını, girişimcilere yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin sağlanacağını aktardı. Ayrıca iklimlendirme ve soğutma sektörüne yönelik hazırlanan üçüncü URGE projesinin onaylandığını ve bunun ihracatı artırma hedefi taşıdığını belirtti.
Sağlık sektöründe ödeme sıkıntılarının takibi
Sağlık ve medikal sektörlerinden gelen talepler doğrultusunda üniversite ve devlet hastanelerindeki ödeme gecikmeleri gündeme alındı. Özdemir, üniversite hastanesi yönetimiyle çözüm odaklı görüşmeler gerçekleştirildiğini ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
NACE kodları, üye listeleri ve şeffaflık
Başkan Özdemir, görevinin dördüncü döneminde bazı uygulamalarda değişiklik yaptıklarını belirterek NACE kodları ve üye listeleri süreçlerinde şeffaflığı esas aldıklarını söyledi. Üye listelerinin geciktirilmeden paylaşılmaya başlandığını ve listelerin seçim sürecine girilmeden önce üyelerin erişimine sunulduğunu vurguladı. Özdemir, odada daha güçlü ve adil bir yapı oluşturduklarını, hedeflerinin üyelerin doğru komitelerde yer almasını sağlamak olduğunu ifade ederek "Bizim amacımız, üyelerimizin doğru komitelerde yer almasını sağlamak; her şeye rağmen seçim kazanılsın anlayışıyla hareket etmiyoruz" dedi.
STSO BAŞKAN ZEKİ ÖZDEMİR, SİVAS DEMİR ÇELİK FABRİKASI’NIN (SİDEMİR) GELECEĞİNE İLİŞKİN OLARAK TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANI ABDULLAH GÜLER İLE GÖRÜŞEREK SİDEMİR’İN KAYYUMDA KALMAMASINI DOĞRU BİR İŞLETMECİ İLE YOLA DEVAM EDİLMESİNİ TALEP ETTİ.