Bist 100
10.268,58 0%
DOLAR
32,24 -0,03%
EURO
34,86 0,44%
ALTIN
2.410,65 1,23%

Stresle baş ediyorsanız ve doğal bir yöntem arıyorsanız formülü burada! Evde magnezyum hapı nasıl yapılır?

Stres, modern hayatın kaçınılmaz bir parçasıdır. Stres, vücudumuzun ve zihnimizin sağlığını bozabilir. Stresi azaltmak için ilaçlara başvurmak hem pahalı hem de yan etkili olabilir. Oysa, stresle baş etmenin doğal ve sağlıklı bir yolu var: Ev yapımı magnezyum hapları. Ev yapımı magnezyum hapları nasıl yapılır? Haberimizde...

Yayın Tarihi: 20.02.2024 20:32
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 20:32

Stresle baş ediyorsanız ve doğal bir yöntem arıyorsanız formülü burada! Evde magnezyum hapı nasıl yapılır?

Stres, günümüzde pek çok insanın yaşadığı ve sağlığını olumsuz etkileyen bir sorundur. Stresi azaltmak için ilaçlara başvurmak yerine, doğal ve sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, ev yapımı magnezyum hapları tam size göre. Magnezyum, kasları rahatlatan, sinir sistemini dengeleyen ve stres hormonu kortizolü düşüren bir mineraldir. Ev yapımı magnezyum hapları, basit malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz ve stresle baş etmenize yardımcı olabilecek lezzetli bir atıştırmalıktır. Peki ev yapımı magnezyum hapları nasıl yapılır, faydaları nelerdir? İşte detaylar...

EV YAPIMI MAGNEZYUM HAPLARI NASIL YAPILIR?

Ev yapımı magnezyum hapları için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

* 250 ml organik limonata (şekersiz)

* 5 yemek kaşığı magnezyum tozu

* 3 yemek kaşığı jelatin tozu (jöle)

EL YAPIMI MAGNEZYUM HAPLARI

* 1 yemek kaşığı organik tatlandırıcı (bal, akçaağaç şurubu, işlenmemiş şeker, stevia)

* Bir çimdik deniz veya himalaya tuzu

Hazırlanışı ise şöyledir:

* Dolapta soğuttuğunuz limonata ve magnezyum tozunu bir kasede karıştırın. Köpüklü bir karışım elde edeceksiniz.

* Elde ettiğiniz karışımı bir tencereye alın ve jöle tozunu ekleyin. Karıştırdıkça jöle iyice kıvam alacaktır.

* Ocağa alın ve ısıtın. Karışım biraz sıvılaşınca tatlandırıcı ve tuzu ekleyin. Köpürtmeden tekrar karıştırın ve bir kaseye alın.

- İster buz kalıpları ister şekilli kurabiye kalıplarına karışımı doldurarak istediğiniz şekli verin ve soğumaya bırakın.

MAGNEZYUM HAPI

* Günde 5 küçük parça kadar tüketebilirsiniz. Eğer daha önce tüketmediyseniz günde 1 - 2 taneyle başlayın çünkü bağırsaklarınızı öncekinden daha hızlı çalıştıracaktır.

EV YAPIMI MAGNEZYUM HAPLARININ FAYDALARI NELERDİR?

Ev yapımı magnezyum haplarının faydaları şunlardır:

Stresi Azaltır

Magnezyum, stres hormonu kortizolün salgılanmasını engelleyerek, stresle baş etmenize yardımcı olur. Ayrıca, magnezyum, sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını destekleyerek, kaygı ve depresyon gibi psikolojik sorunları önler veya hafifletir.

Kasları Rahatlatır 

Magnezyum, kasların gevşemesini ve kasılmalarını önler. Bu sayede, kas ağrıları, kramplar, gerginlik ve spazmları azaltır. Ayrıca, magnezyum, kas kütlesini artırmaya ve kas yorgunluğunu gidermeye de yardımcı olur.

EL YAPIMI JEL HAPLAR

Uykuyu Düzenler 

Magnezyum, uyku hormonu melatonin üretimini artırarak, uyku kalitesini ve süresini iyileştirir. Uykusuzluk, uykuya dalamama ve uykuyu sürdürememe gibi uyku sorunlarını giderir. Magnezyum, aynı zamanda, uyku sırasında vücudun dinlenmesini ve onarılmasını sağlar.

Sindirimi Kolaylaştırır 

Magnezyum, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Kabızlık, ishal, gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarını önler veya hafifletir. Ayrıca, magnezyum, bağırsak florasını koruyarak, bağışıklık sistemini güçlendirir.

JEL ATIŞTIRMALIKLAR

Kemik Sağlığını Korur 

Magnezyum, kalsiyumun kemiklere yerleşmesini sağlayarak, kemik yoğunluğunu ve sağlamlığını artırır. Osteoporoz, kırıklar ve diş çürükleri gibi kemik sorunlarını önler veya hafifletir.