Spor camiasının Malatya buluşması:
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Spor Zirvesi" programı kapsamında kentte ağırladığı Türk spor basınının deneyimli isimleri Erdoğan Arıkan ve Hayati Karaca ile eski milli futbolcular Hami Mandıralı, Tanju Çolak ve Ahmet Dursun ile kentin yeniden yapılanma sürecini değerlendirdi. Konuklar, 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen imar ve ihya çalışmalarını yerinde görüp görüşlerini aktardı.
Eski futbolcuların ve basın temsilcilerinin değerlendirmeleri:
Eski milli futbolcu Tanju Çolak, yapılan hizmetlerin kent adına gözle görülür olduğunu belirterek, "Yaptığınız eserler ortada. Herkes sizi çok seviyor. Depremden sonra şehrin yeniden inşa sürecinde gereğini yapmışsınız. Cumhurbaşkanımız da hakkını vermiştir. Biz sizi sevdik, sevdiğimiz için geldik" ifadelerini kullandı. Erdoğan Arıkan ise Malatya'nın değişimine dikkat çekti: "Buraya gelmeden önce hikâyenizi okudum. Özel olarak Malatya’ya getirilmiş bir isim olduğunuzu düşünüyorum. Buranın size ihtiyacı varmış." Hami Mandıralı da yeni görünüm hakkında, "Çok güzel bir şehir olmuş. Yeni hali eskisinden daha güzel olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Geleceğin Malatya'sı ve eğitim yatırımları:
Başkan Sami Er, kentin 6 Şubat depremlerinin ardından büyük bir yeniden yapılanma sürecinden geçtiğini vurgulayarak, "Malatya artık toparlandı. Hatay’dan sonra en çok yarayı Malatya’mız aldı. Hamdolsun Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un destekleriyle sadece depremin yarasını sarmadık, geleceğin Malatya’sını oluşturduk" dedi ve kentin eskisinden daha güzel olacağını ifade etti.
Ziyaret kapsamında konuklara gösterilen Şehir Kütüphanesi de büyük ilgi gördü. Başkan Er, merkezin öğrencilerin ihtiyaçlarına göre tasarlandığını, özel bir yazılım sistemi ile hizmet verdiğini ve öğrencilerin ders çalışırken üniversite ortamını hissedebilmeleri için kütüphanede amfi uygulamasının hayata geçirildiğini anlattı. Tanju Çolak kütüphaneyi "Türkiye’de başka bir örneği var mı? Varsa gidip bakayım. Güzel bir kütüphane olmuş. Acayip güzel bir eser" sözleriyle överken, Ahmet Dursun modern dizayn ve yapım tekniğini beğendiğini belirtti.
Ziyaret sırasında öğrencilerle yapılan buluşma dikkat çekti; eski milli futbolcular formaları imzaladı ve gençlerle hatıra fotoğrafları çekildi. Toplantı genel olarak Malatya'nın yeniden yapılanma süreci, gençlere yönelik yatırımlar ve sporun şehir yaşamındaki rolü üzerine değerlendirmelerle tamamlandı.
SPOR DÜNYASININ ÜNLÜ İSİMLERİNDEN BAŞKAN ER’E ÖVGÜ