Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

SpaceX’in aralık ayında ertelenen yeni test uçuşu şubat ayında gerçekleştirilecek!

SpaceX, bir sonraki Starship test uçuşunu şubat ayında gerçekleştirmeyi hedefliyor. İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...

Yayın Tarihi: 11.01.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 11.01.2024 10:45

SpaceX’in aralık ayında ertelenen yeni test uçuşu şubat ayında gerçekleştirilecek!

SpaceX üçüncü Starship test uçuşunu şubat ayı gibi gerçekleştirmeyi planlıyor. SpaceX'in müşteri operasyonları ve entegrasyondan sorumlu başkan yardımcısı Jessica Jensen, SpaceX'in devasa roketinin üçüncü test uçuşunu engelleyen en önemli şeyin güncellenmiş bir Federal Havacılık İdaresi fırlatma lisansının alınması olduğunu söylüyor.

Jensen, "Donanım hazırlığı açısından ocak ayında hazır olmayı hedefliyoruz" dedi. SpaceX, Starship'in üçüncü test uçuşu için Super Heavy güçlendirici ve üst aşama için statik ateşleme testleri gerçekleştirdi. Asıl hedef aralık sonunda fırlatmak olsa da şubat ayına ertelendi.

Tabii ki SpaceX hâlâ kasım ayındaki ikinci Starship test uçuşu sırasında tespit edilen bazı sorunları düzeltmeye çalışıyor. Starship'in ilk fırlatılışıyla birlikte bu uçuşta da roket tüm çalışmasını tamamlayamadan patlamıştı.

starship

ARTEMİS III’TE STARSHİP’İN PARÇALARI KULLANILACAK

İlk iki test çalışmasının patlayıcı doğasına rağmen, Elon Musk, SpaceX'in Starship ile gerçekleştirdiklerini başarı olarak nitelendirdi. Hatta tamamlanmamış olmalarına rağmen bu testlerin her ikisini de başarı olarak gösterdi. Ayrıca, SpaceX'in burada yaptığı her şeye dayanarak, roket tasarımının ilerlemesini başarılı bir şekilde yeni zirvelere taşıdılar.

Starship'in de doldurması gereken çok büyük botlar bulunuyor. İnsan İniş Sistemi, Artemis III görevi sırasında astronotları Ay'a götürmek için Starship'in parçalarının kullanıldığını görecek. Bu görev, en erken 2026'ya ertelendi ve NASA Artemis II'yi en erken 2025'e ertelediğini açıkladı. Ajans, gecikmeler için mürettebat güvenliğine öncelik verilmesini gerekçe gösterdi.

Eğer bu üçüncü Starship test uçuşu başarılı bir şekilde havalanıp yörüngeye oturabilirse, insanlığın yıldızlara doğru keşiflerini genişletme çabalarına iyi bir haber getirmiş olacak.