Sosyete kılığına giren üç şüpheli Bodrum'da yelkenlilerle göçmen sevk etmekten gözaltına alındı

Bodrum'da yelkenli teknelerle düzensiz göçmen sevkiyatı yaptıkları saptanan üç şüpheli gözaltına alındı; teknelerde toplam 22 düzensiz göçmen bulundu.

Yayın Tarihi: 23.09.2026 15:48
Güncelleme Tarihi: 23.09.2026 15:48

Sosyete kılığına giren üç şüpheli Bodrum'da yelkenlilerle göçmen sevk etmekten gözaltına alındı

Bodrum açıklarında sosyete kılığında düzensiz göçmen sevkiyatı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, yelkenli tekneleri kullanarak düzensiz göçmen sevk ettiğinden şüphelenilen üç kişi sıkı takip sonucu yakalandı. Emniyet birimlerinin çalışmasıyla teknelerde ve sahil bölgesinde yapılan kontrollerde toplam 22 düzensiz göçmen tespit edildi.

Operasyonun detayları:

Bodrum Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bölgede yelkenli teknelerin düzensiz göçmen taşımacılığında kullanıldığı yönündeki istihbarat üzerine harekete geçti. Ekiplerin takibine alınan Rainbow isimli yelkenli teknenin Türkbükü Koyu açıklarında demirlemesi sonrası, tekneye bağlı botlarla iskeleden göçmenlerin taşındığı belirlendi.

İzlemeyi sürdüren ekipler, kısa süre sonra başka bir yelkenli olan Rüzgar isimli teknede de botla göçmen sevkiyatı yapıldığını tespit etti. Şüphelilerin bölgedeki dikkatleri dağıtmamak amacıyla şık kıyafetler giyerek sosyete görüntüsü vermeye çalıştığı öğrenildi.

Yakalananlar ve soruşturma:

Söz konusu teknelerde bulunan şüphelilerden M.F.B., U.V. ve E.D. iskeleye market alışverişi yapmak için çıktıkları sırada yakalanarak gözaltına alındı. Sahil Güvenlik ekipleriyle koordineli yapılan aramalarda teknelerde ve açıkta 6 erkek, 7 kadın, 7 erkek çocuk ve 2 kız çocuğu olmak üzere toplam 22 düzensiz göçmen bulundu.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınan üç şüpheli hakkında işlemler devam ediyor. Yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü ve bölgedeki benzer hareketliliklere karşı denetimlerin artırıldığını bildirdi.

Bodrum’da sosyete kılığında göçmen sevkiyatı

Bodrum’da sosyete kılığında göçmen sevkiyatı

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.