Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Sosyal medyada şehitlere hakaret eden şahıs yakalandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, sosyal medyada terör örgütü PKK/KCK lehine paylaşımlar yapan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden ve şehitlerimize saygısızlık yapan bir kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Zanlının evinde yapılan aramada çok sayıda dijital delil bulundu. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yayın Tarihi: 27.12.2023 10:57
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 10:57

Sosyal medyada şehitlere hakaret eden şahıs yakalandı

Olay, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Siber Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerinin ortak operasyonuyla ortaya çıktı. Ekipler, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 askerimizin şehit düşmesinin ardından sosyal medyada terör örgütü PKK/KCK propagandası yapan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden ve şehitlerimize yönelik suç içeren paylaşımlar yapan kişileri tespit etmek için çalışma başlattı.

Yapılan incelemede, sosyal medya platformu X’te “Hüseyin Can A” isimli bir hesabın, skandal paylaşımlarda bulunduğu belirlendi. Bu hesabın sahibinin, Ayvalık ilçesinde ikamet eden Hüseyin Can A. olduğu saptandı.

EVİNE BASKIN DÜZENLENDİ, DİJİTAL DELİLLER ELE GEÇİRİLDİ

Ekipler, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Hüseyin Can A’nın evine baskın düzenledi.

Evde yapılan aramada, zanlının kullandığı bilgisayar, cep telefonu, tablet, flash bellek ve hard disk gibi dijital materyaller ele geçirildi.

Bu materyallerde yapılan incelemede, zanlının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların delilleri bulundu.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ, TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Hüseyin Can A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan zanlı, “terör örgütü propagandası yapmak”, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “şehitlere yönelik suç işlemek” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.