Sosyal medya üzerinden suç övücülüğüne operasyon: Samsun’da 7 gözaltı

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 54 ilde düzenlenen operasyonlarda 258 şüpheli yakalanırken, Samsun’da 7 kişi sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 17.06.2026 17:36
Güncelleme Tarihi: 17.06.2026 18:04

Sosyal medya üzerinden suç övücülüğüne operasyon: Samsun’da 7 gözaltı

Sosyal medya üzerinden suç övücülüğüne operasyon: Samsun’da 7 gözaltı

Operasyonun kapsamı ve Samsun uygulaması

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 54 il çapında sosyal medya üzerinden suç örgütlerini öven ve silahlı paylaşımlar yapan kişilere yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. Çalışmalar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütüldü.

Ülke genelinde yürütülen soruşturmalar sonucunda toplam 258 şüpheli gözaltına alındı. Samsun’da ise Samsun İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atakum, Canik, İlkadım, Tekkeköy ve Bafra ilçelerinde belirlenen 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi ve 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Paylaşımların niteliği ve soruşturmanın bulguları

İncelemelerde, şüphelilerin sosyal medya ve iletişim platformlarında; suç ve suçluyu övücü içerikler paylaştıkları, tehdit, hakaret ve örgüt propagandası yaptıkları tespit edildi. Ayrıca iletişim grupları aracılığıyla tetikçi temin etme veya tetikçilik yapmaya yönelik paylaşımlar yapıldığı, suç örgütleri arasındaki husumet ve rekabetin sosyal medyaya taşındığı ve yeni eleman devşirmeye yönelik faaliyet yürütüldüğü belirlendi.

Bu tespitler, dijital mecraların suç örgütleri tarafından hem propaganda hem de saha koordinasyonu amacıyla kullanıldığını ortaya koyuyor. Kolluk kuvvetlerinin operasyonları, bu tür çevrimiçi faaliyetlerin somut suç organizasyonlarına dönüştüğü yönündeki bulgulara dayandırıldı.

Soruşturmanın seyri ve değerlendirme

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında ele geçirilen dijital içeriklerin incelenmesi, iletişim kayıtlarının çözümlenmesi ve yakalanan şüphelilerin ifadelerinden elde edilecek bilgilerle operasyonların hukuki boyutu ve olası bağlantılar daha ayrıntılı şekilde ortaya konulacak.

Yetkililer, sosyal medya üzerinden suç övücülüğü ve örgüt propagandasına karşı denetimlerin süreceğini belirtirken, toplum güvenliğini hedef alan çevrimiçi paylaşımlara karşı hukuki ve teknik tedbirlerin önemine işaret ediyor.

SAMSUN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.

SAMSUN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.

SAMSUN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.